Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidigare VA-profil ska minska brist på kvinnor i styrelser

Publicerad: 18 september 2014, 12:33

Camilla Wagner.

Förra VA-medarbetaren, Camilla Wagner har inlett ett samarbete med Invest in Relations. Samarbetet har utmynnat i en tjänst som gör att det går att matcha bolagens styrelsebehov med kvinnlig kompetens och på så sätt öka andelen kvinnor i svenska styrelser.


Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerCamilla Wagner

Camilla Wagner och Invest in Realations har kartlagt samtliga befattningshavare i ledning och styrelse för Sveriges 500 största företag och även samtliga börsbolag – man har identifierat omkring 800 kvinnor som har den kompetens som valberedningarna kan tänkas efterfråga.

- Jag har alltid vetat att det finns kvinnor med den rätta kompetensen. De har bara inte funnits i de rätta nätverken. Med Invest in Relations verktyg säkerställer vi att vi inte går i samma fälla som andra, och begränsar oss till namn vi känner till genom nätverk, säger Camilla Wagner i en kommentar.

Hon är partner i Management by Kerstin, som erbjuder strategisk rådgivning till företag och organisationer för att skapa ett innovativt företagsklimat.

Hon är också tidigare redaktör för VA Kvinna – Camilla Wagner ansvarade bland annat för listan Näringslivets 125 mäktigaste kvinnor.

Invest in Relations är en så kallad kompetensmäklare som driver Sveriges första meritbaserade databas VA500MERIT – den innehåller drygt 12 000 personer som alla har en formell kompetens när det gäller styrelseuppdrag och arbetar i ledningsgruppen eller styrelsen för Sveriges 500 största koncerner.

Företagets vd, Andrew Suneson Meiling, menar att kombinationen av bolagets verktyg och Camilla Wagners tolvåriga erfarenhet av att kartlägga näringslivets mäktigaste kvinnor blir ett bra alternativ eller åtminstone komplement till traditionella searchkonsulter.

- De namn vi har hittat är framtagna helt och hållet på meriter, vilket gör vår metod unik och särskiljer den från searchkonsulter, vilka går via nätverk eller ansökningar, säger Andrew Suneson Meiling i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.