Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidning anmäld– använde ordet "böghand"

Publicerad: 10 oktober 2008, 09:34

Tidningen Poker Magazine har anmälts till JK för olaga diskriminering. En läsare tog illa vid sig då en skribent kallad ”dödarn” använde ord som ”böghand” i sin text.


En åklagare i Karlstad har överlämnat en polisanmälan mot Poker Magazine till Justitiekanslern för utredning om olaga diskriminering. Bakom anmälan står en privatperson som tog illa vid sig då han läste en text i tidningen som skrivits av spelaren ”dödarn”.

I texten skriver författaren bland annat ”När jag väl synar kommer flopparna vansinnigt långt från det jag söker. När jag väl träffat dras jag antingen ut av nån sjuk jävla böghand eller får ingen action alls. Det är bara att välja. När man väl får AA slänger alla antingen eller kommer floppen 8T eller nån annan spännande kombination. Jag vill bara spy. Riggade jävla kuksugare, jag hoppas ni kommer till den rätta platsen när ni dör – helvetet.”

Enligt Daniel Wallin, redaktionschef på tidningen, ska texten inte läsas så bokstavligt.
– Om man läser den personen, hur han skriver och vad han egentligen menar med det han skriver och hans attityd i sina spalter, så vet man var han står. Den här läsaren har troligtvis bara läst den här skribenten en gång, och inte följt honom genom åren, och dragit sina egna slutsatser.

Ska jag tolka dig som att skribenten inte står för de här åsikterna?
– Nej det var inte det jag sa men någonting åt det hållet. Man behöver inte ta det som står i texten så bokstavligt om man har läst honom tidigare.

Författaren till texten skriver i bloggform kontinuerligt åt tidningen.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.