Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidning hängde ut vapenägare – tvingades skaffa beväpnade vakter

Publicerad: 3 januari 2013, 11:08

Kartan som The Journal News publicerade

Efter att ha publicerat en interaktiv karta över var alla registrerade vapenägare bor, har en tidning norr om New York efter hot tvingats skaffa beväpnade vakter för att skydda redaktionen.


En knapp vecka efter skolskjutningen i Sandy Hook, Connecticut, valde tidningen The Journal News att lägga upp en interaktiv karta över samtliga registrerade vapenägare i Rockland County.

Reaktionen blev så kraftig att The Journal News ledning nu anlitat ett säkerhetsföretag för att skydda sin lokalredaktion i Rockland. Vakterna är, enligt konkurrenttidningen The Rockland County Times, tungt beväpnade.

Kritiken mot Journal News publicering av kartan har huvudsakligen gått ut på att tidningen utsatt vapenägare och deras familjer för fara genom att tala om för brottslingar var det finns vapen att skaffa.

Andra har menat att tidningen dessutom utsatt de familjer som INTE har vapen för fara, eftersom de utpekats som lätta offer.

Efter att kartan fått stor spridning i sociala medier, har Journal News redaktion blivit helt nedringd av upprörda människor, varav en del hotat redaktionsmedarbetare till livet.

Konkurrenttidningen Rockland County Times konstaterar det ironiska i behöva beväpna sig i kampen mot USAs liberala vapenlagar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.