Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidning liknar SD vid skadedjur

Publicerad: 26 november 2012, 07:10

En skärmdump från artikeln.

En stor brun kackerlacka på väg att gasas ihjäl. Det var så Länstidningen Östersund (oberoende socialdemokratisk) valde att porträttera Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i anslutning till en ledarartikel.


Teckningen har väckt starka reaktioner, och "osmakligt" och "smaklöst" är exempel på kommentarer, skriver TT.

– Det är ett så otroligt enkelt sätt att föra debatt på, säger Erik   Helmerson, ledarskribent på DN och en av dem som reagerat på teckningen.

– Det här kommer ge SD vatten på sin kvarn.

Även Sverigedemokraterna tycker att bilden är osmaklig.

– Jag har pratat med Jimmie Åkesson och han tycker naturligtvis det här   är ett mycket obehagligt sätt att attackera sina politiska motståndare   på”, skriver Linus Bylund, SD:s pressekreterare, i en kommentar till  TT.

Tidningsledningen på Länstidningen Östersund försvarar dock publiceringen.

– Vi har haft andra bilder som varit betydligt fränare än den här. Men  man måste sätta den i sitt sammanhang, var den är publicerad, och  politisk satir finns det väl egentligen lite för lite av i dag, säger  Lennart Mattsson, ansvarig utgivare för Länstidningen Östersund.
-

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.