Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidningen Hennes nylanseras

Publicerad: 14 januari 2008, 08:58

Egmonts tjejtidning Hennes, som funnits i cirka 10 år, satsar på en nylansering. Fokus kommer att ligga på relationer, mode och skönhet. Samtidigt kör tidningen också igång en rikstäckande utomhuskampanj.


Annons från nya kampanjen.

Imorgon, tisdag, släpps nya numret av tidningen Hennes med trettio sidor relationer.
– Relationer har även tidigare varit en av beståndsdelarna i tidningen men nu satsar vi ännu hårdare på det. Totalt ska den nya tidningen vila på de tre hörnstenarna relationer, mode och skönhet, säger Jenny Kaiser, marknadschef på Hennes.

Hennes kommer även i fortsättningen att vända sig till målgruppen kvinnor i åldern 20-35 år men väljer nu också att göra en tydligare satsning på den mentalt 30-åriga kvinnan på väg ut i det ”riktiga vuxenlivet”.

Varför gör ni denna nylansering?
– För att stärka varumärket och förtydliga vår profil. Vi vill dels nå våra befintliga läsare och dels hitta både helt nya läsare och de som tidigare läst hennes men sedan gått över till andra tidningar. Under de cirka tio år som vi funnits har Hennes gått från att vara en bred livsstil och horoskop-tidning till en mycket snävare tidskrift.

Hur har läsarutvecklingen sett ut de senaste åren?
– Antalet läsare och upplagan har minskat. Konkurrensen har ökat och idag är vi betydligt fler som slåss om samma läsare. Då gäller det att hänga med. Att stärka varumärket och utvecklas är en nödvändighet, säger Jenny Kaiser.

I samband med att nya hennes kommer ut i butik satsar tidningen även på en rikstäckande utomhuskampanj för att berätta om omgörningen. Kampanjen backas även upp av skyltkampanj i butik och tillhörande återförsäljaraktiviteter. Kampanjen är skapad inhouse.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.