Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidningen Vi visar svarta siffror

Publicerad: 29 januari 2013, 09:04

Foto: Thron Ullberg

2012 blev året då kvalitetstidningen Vi trotsade trenden i hela mediabranschen och vände många år av förlust till vinst. De svarta siffrorna sammanfaller med att modertidningen Vi firar sitt 100-årsjubileum.


Ämnen i artikeln:

Tidningen ViSofia Wadensjö Karén

Efter flera år av stora förluster var vinden vänt för AB Tidningen Vi.
Omsättningen för 2012 uppgick till 38, 6 miljoner kronor, jämfört med 36,8 miljoner under föregående år. Rörelseresultatet landar på plus 309 000 kronor, jämföärt med drygt 2,2 miljoner i fölust 2011.

Siffrorna visar en resultatförbättring mellan verksamhetsåren 2011 och 2012 på mer än 2,5 miljoner kronor.

– Min målsättning när jag tog över rodret på AB Tidningen Vi 2011 var att inom tre år vända de stora underskotten till svarta siffror, men det gick fortare än så. Att potentialen fanns inom bolaget har jag aldrig tvekat på, men att det skulle gå att få till de här resultatförbättringarna på så kort tid och under så bekymmersamma konjunkturella omständigheter trodde jag kanske inte, säger Sofia Wadensjö Karén, vd för AB Tidningen Vi.

Frank Fiskers, koncernchef för KF som äger AB Tidningen Vi är nöjd över den omfattande resultatförbättringen:

– Under de senare 12–18 månaderna har KF-koncernen varit mycket tydlig med lönsamhetskraven på våra olika verksamheter. Det är därför mycket glädjande att Tidningen Vi kan visa svarta siffror 2012 – något år tidigare än planerat. Sofia Wadensjö Karén och hennes medarbetare har gjort ett föredömligt arbete med att ta företaget till lönsamhet samtidigt som de har fortsatt hålla hög kvalitet på utgivningen.

AB Tidningen Vi går nu in i ett intensivt 2013 med ett omfattande 100-årsfirande. Samtidigt har bolaget nya kunder inom uppdragspubliceringen och arbetet med att utveckla både
Tidningen Vi och Vi Läser samt varumärkenas olika kringverksamheter och event pågår fortlöpande.

– De svarta siffrorna visar ju att vi har satsat helt rätt – gjort rätt saker, på rätt sätt och vid rätt tillfällen. Det är unikt stark laginsats som har gjort detta möjligt, avslutar Sofia Wadensjö Karén.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.