Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidningen Vision krymper

Publicerad: 20 februari 2014, 11:13

Fackförbundet Vision har beslutat minska sin journalistiska bevakning och skära ner på sin tidning. Istället ska man satsa på det digitala och samordna sin kommunikation.


Ämnen i artikeln:

Vision

I går fattade fackföreningen Visions förbundsstyrelse beslut om att radikalt ändra sin kommunikationsstrategi och  minska på medlemstidningens omfattning.

Utgivningen ska minst halveras från dagens 20 nummer om året och istället ska fackförbundet, enligt Tidningen Vision, ge ut ett magasin till medlemmarna. Dessutom ska kommunikationen samordnas under ledning av kommunikationsavdelningen.

Tidningen Visions chefredaktör Kent Källqvist vill egenligen inte uttala sig om framtiden för honom själv och de 16 medarbetarna på redaktionen.

– Jag kan inte säga något annat än att de hela är ledsamt, säger han.

Enligt Visions förbundsordförande Annika Strandhäll förändringen ett sätt att anpassa sig till framtiden.

– Vi har hållit på med ett stort förändringsarbete sedan 2008 som påverkat i stort sett allt utom medlemskommunikationen och tidningsutgivningen, säger hon. Och när vi tittat  i vad som sagts våra medlemsundersökningar, så väl kvantitativa som kvalitativa, så ser vi att vi behöver fokusera mer på det digitala och agera mer i sociala medier.

Enligt Annika Strandhäll är Vision "hopplöst efter" när det gäller den digitala kommunikationen och har nu inlett ett arbete för att komma ikapp. Men tryckt kommunikation är fortfarande viktigt, menar hon.

–  Vi tänker inte lägga ner tidningen. Den är fortfarande en viktigt kanal för oss, men vi tänker lägga mer av vår nyhetsbevakning på webben, säger Annika Strandhäll.

Förändringsarbetet kommer av allt att döma att ske under 2014, men vad som ska hända med de 16 personer som arbetar på tidningen vill Annika Strandhäll inte uttalsa sig om i nuläget.

– Det är klart att om vi skär ner på utgivningen så komemr det inte att behövas lika många journalister, men samtidigt så måste ju någon sköta nyhetsbevakningen på webben, säger hon.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Vision

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.