Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidningens krav: stäng av adblockers – eller betala

Publicerad: 14 oktober 2015, 06:27

Bild kavlar upp armarna.

Tyska Bild och Schibsted tar upp kampen mot adblockers - men på olika sätt, MTG betalar 140 miljoner per säsong för toppfotboll och Marcus Leifby mår illa över affären.

Ämnen i artikeln:

MTGC MoreSchibstedDonald TrumpMarcus Leifby

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Tidningens krav: stäng av adblockers – eller betala ...
Besökare hos den tyska tidningen Bild fick sig en överraskning under gårdagen. Antingen måste läsarna stänga av sina adblockers – eller betala motsvarande 30 kronor i månaden. En handling som görs för att skydda tidningens annonsintäkter. Avgiften tar nästan bort alla annonser på sajten, innebär snabbare laddningstid och hjälper till att säkra kvalitetsjournalistiken, skriver Adage. Washington Post har ett liknande upplägg sedan tidigare.

... Men Schibsted har andra planer
Adway Plus heter tjänsten som ska visa annonser trots adblockers. Schibsteds planer för deras sajter är hemliga, men avslöjades i går av norska affärssajten Dagens Næringsliv. Tjänsten är utvecklad av det svenska företaget New Broadcasting Entertainment Scandinavia och för så att annonserna kan kringgå adblocker-tillägg i webbläsaren.

Prislappen för toppfotbollen: 140 miljoner per säsong
Igår stod det klart att MTG köper La Liga, Serie A och Ligue 1. De ska ha betalat 140 miljoner kronor per säsong, enligt uppgifter till Sportbladet. Affären fick Marcus Leifby att skriva en krönika om att fotbollen numer ligger på betal-tv – och att färre kommer att ha lust att betala för kalaset. "Jag mår nämligen lite illa", konstaterar Aftonbladet-profilen och skriver: "Jag hade inte blivit särskilt förvånad om MTG och Viasat hade vridit på och höjt priserna för sina kanalpaket och Play-tjänster redan under natten".

PR-skjutsen: Trump klar som värd i Saturday night live
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump kommer att leda ett helt program av Saturday Night Live den 7 november. Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton var med i Saturday Night Live tidigare i oktober, men då bara i ett klipp där hon skämtade om Trump, enligt NBC.

Superkändisarnas kampanj för skärpta vapenlagar
Initiativet har tagits av skådespelerskan Julianne Moore, som fick nog av skolskjutningar efter massakern i Sandy Hook i december 2012, då 26 människor dog. Tillsammans med organisationen Everytown har hon fått 79 kändisar att skriva på hittills, däribland Reese Witherspoon och Ellen De Generes, skriver People Magazine.

Journalist tvingades dansa med IS-bödel
Den danska frilansjournalisten Daniel Rye Ottosen var fånge hos IS i 13 månader innan han frigavs för en lösensumma på 18 miljoner kronor. Under fångenskapen tvingades han dansa tango med en IS-bödel. Hans medfångar har inte släppts, utan halshuggits. Det skriver Aftonbladet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev