Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidningens praktikannons: poserande kvinna i underkläder

Publicerad: 12 januari 2015, 09:36

Bilden som Sunday Style sökte praktikanter med.

Den australienska modetidningen Sunday Style sökte praktikanter genom en bild på en lättklädd och poserade kvinna. Efter en våg av kritik tog de bort bilden från Instagram. – Vi har brustit i vårt omdöme dag, skriver de.


Ämnen i artikeln:

News Corp

Kvinnan på bilden är klädd endast i svarta underkläder och poserar utmanande i en säng. I fredags publicerade Sunday Style den på Instagram med texten "Interns wanted". Syftet var att få in fler praktikansökningar, men frågan är om de lyckades särskilt väl.

Kommentarsfältet fylldes snabbt med avsky, och när tidningen insåg sitt misstag togs den bort. Istället publicerade de en bild på ett uttalande där de pudlar:  

"Vi har brustit i vårt omdöme i dag (...) Vi tar vårt praktikprogram på allvar och ber om ursäkt för alla typer av anstöt".

Sunday Style ägs av Rupert Murdochs News Corporation genom bolaget NewsLifeMedia. De har inte velat kommentera saken vidare för Mashable.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

News Corp

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.