tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidningsdöden har nått SVT

Publicerad: 1 februari 2013, 10:56

Det senaste numret av "Vi på tv"

Efter 20 år väljer SVT att lägga ner pappersupplagan av interntidningen "Vi på tv". Tidningen fortsätter att finnas på intranätet.
– Det är lite av min bebis, säger redaktören Christer Mårtensson som varit med sedan starten.

Ämnen i artikeln:

SVTMediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I samband med att den ställföreträdande ansvarige utgivare Christer Mårtensson går i pension 2014 lägger SVT ner pappersversionen av "Vi på tv". Som redaktör har han varit med sedan starten 1994.

– Printkrisen drabbar oss alla. Nu när SVT jobbar med att ta fram sitt nya intranät kändes beslutet logiskt, säger Christer Mårtensson till Resumé.

"Vi på tv" kommer att leva vidare digitalt på intranätet som genomför ett gediget förändringsarbete. Nedläggningen är ett sätt att dra ner kostnader och frigöra resurser till det nya förbättrade intranätet.

– Det är lite av min bebis eftersom jag har jobbat med att utveckla tidningen. Det handlar inte om ett missnöje, snarare en omställning som fler och fler står inför, säger Christer Mårtensson.

Den andra medarbetaren på redaktionen Marika Ireblad kommer att fortsätta jobba som skribent och redigerade på intranätet. Under 2013 kommer SVT att ge ut 20 nummer av "Vi på tv".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev