Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Till minne av Pontus Schultz

Publicerad: 26 augusti 2012, 09:10

Pontus Schultz, omkom i en cykelolycka på lördagsmorgonen. Han var Resumés styrelseordförande.

Ibland ändrar sig plötsligt livet och tar en annan riktning. Det ofattbara händer och marken kring den trygga vardagen rycks undan. Nyheten om att Veckans affärers chefredaktör tillika Resumés styrelseordförande Pontus Schultz lämnat oss och omkommit under en cykeltävling i alperna gör det sköra livet så påtagligt kännbart.


Pontus, alltid på språng. Levande, mitt i steget. Med framtidens lösningar på dagens problem snabbt nedskissat framför sig. Träningsväskan inom armlängs avstånd. Tid, statistik, intervaller och eftersvettningar. Glädjen i det mejl han stolt kunde skicka till sina vänner i juli när han kvalificerat sig till Iron man på Hawaii. Slutklämmen; Jag vet att inget är omöjligt bara jag bestämmer mig.

En man som lyckades jonglera ett tidningsförlag, moderatorsjobb och nya excelark med budgetsiffror och då och då bara himla med ögonen och skratta åt alltsammans.

En man så stolt över sin familj, de tre fina döttrarna och hans duktiga fru.

En man med en gräslig klädsmak som jag ofta påpekade, men med ett stort hjärta. Påläst, smart och driven. Som alltid tog sig tid för de runt omkring sig.

Som satt en vårdag i Resumes konferensrum och belåtet konstaterade att han hittat det perfekta sättet att fira sin 40-årsdag. Cykelloppet började i Geneve och slutade i Nice. Där väntade familj och vänner och dagen skulle firas.

Nu blir det inte så. Ibland blir det ofattbara så smärtsamt fattbart.

Vi, dina vänner och kollegor, kommer minnas dig där du var. Levande, alltid på väg. Mitt i språnget.

Vi kommer att ta vårt ansvar för det påbörjade arbete. Vi kommer hålla ett vakande öga över allt det du höll kärt.

För kollegorna på Resumé.

Claes de Faire
chefredaktör

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.