Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Till skillnad från Mitt Romney hade jag förberett mig på förlust”

Publicerad: 23 november 2012, 06:50

Karin Henriksson, vinnare av Guldkrattan 2012.

Karin Henriksson, vinnare av Guldkrattan 2012, kunde inte själv vara med på utdelningen i går. Inte bara för att hon normalt sett är baserad i Washington DC. Hon var dessutom på semester i Karibien, och försökte vila ut efter allt jobb med amerikanska presidentvalrörelsen. Till slut får Resumé kontakt med henne halvvägs på väg från Karibien till Washington.


Ämnen i artikeln:

Guldkrattan

Hur känns det?  
– Bra fråga som vi säger. Det känns fantastiskt - att  bli utvald av mediekunnigt branschfolk och i så fint sällskap, inte  minst min SvD-kollega Jonas Fröberg som är otroligt duktig, skicklig och  dessutom mycket trevlig. Rodnade av glädje när jag först läste  motiveringen till själva nomineringen och sedan till själva priset.

– Till skillnad från Mitt Romney hade jag förberett mig på förlust.  Fast...  så många bilar har jag väl inte provkört. Det var också extra  roligt att få stöd från en massa vänner, både nya och gamla, nära och  mer nätverksvänner, i webbomröstningen. Var lite hjärntvättad efter  valbevakningen och mycket medveten om att det handlar om att få ut  väljarna.

Guldkrattan medför ett pris på 7 500 kr, normalt sett delas  det ut i 20-lappar. Nu blir det 1 057 dollar. Hur ska du använda  pengarna?
– Är så chockad än att jag inte tänkt så långt, men firas  måste ju detta!

Guldkrattan delas ut till mediernas slitvargar - känner  du dig som en sådan?
– Ja, det gör jag nog, rätt många år vid det här  laget, men det är ju det bästa jobb man kan ha. Och jag kan nämna att en  New York Times-reporter en gång anmärkte att han var avundsjuk på  utländska korrespondenter i USA.

Hur reagerar USA på nyheten om  Guldkrattan?
– Så här långt har jag bara kommit till Puerto Rico och här  var det extra koll av bagaget som var med på segelbåten. I USA är jag  rädd för att jag kommer att bli en levande illustration av  skrytuttrycket "get a big head", medan vi svenskar ju ska vara blyga  violer.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Guldkrattan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.