Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tillträder i förtid

Publicerad: 7 november 2011, 10:51

Casten Almqvist tillträder som ny TV4-vd i början av december – en månad tidigare än planerat

Foto: Sören Andersson

Casten Almqvist tar över efter Jan Scherman tidigare än planerat – redan den 5 december tillträder han som ny TV4-vd. Överlämningen har gått snabbare än väntat. – Vi känner att vi är så förberedda som vi kan vara, säger Casten Almqvist, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanCasten AlmqvistTV4

Tanken var Casten Almqvist skulle tillträda som ny TV4-vd efter Jan Scherman vid årsskiftet. Nu står det klart att han tar över redan den 5 december. Överlämningen har gått snabbare och smidigare än planerat.
– Vi har jobbat med den här övergången väldigt noggrannt sedan i juni då vi meddelade att jag tar över. Sedan dess har jag tagit mig an verksamheten från Luleå i norr till Malmö i söder. Jag har träffat medarbetare vilket har varit givande, inspirerande och på sina håll väldigt kraftfullt, säger Casten Almqvist.

Han fortsätter:
– Vi känner att vi är så förberedda som vi kan vara. Det har varit en unik möjlighet att kunna gå igenom verksamheten tillsammans med avgående vd:n och personalen. Nu känner jag mig redo.

Den ledningsgrupp som i dag utgörs av elva personer kommer istället att bestå av åtta personer. Som tidigare rapporterats slår man nu ihop hr-, kommunikation- och pa-verksamheten. Gunnar Gidefeldt, Annakarin Runestad och Kinna Bellander lämnar och kommer att ersättas av en person som får ett övergripande ansvar för de tre verksamhetsområdena.
–  Jag räknar med att det kommer att vara klart vem det blir om ungefär tre veckor. Personen i fråga kommer förmodligen inte att kunna vara på plats den 5 december men jag hoppas att vi ska ha ett namn klart.

Göran Ellung, programdirektör Nyheter och aktualiteter, lämnar även han ledningsgruppen.
– Vi har genomfört en omfattande process i jakten på ny programdirektör  för Nyheter och samhälle. Jag räknar med att kunna presentera ett nytt  namn inom två veckor, säger Casten Almqvist

Den nye programdirektören kommer inte att ta plats i ledningen utan kommer att rapportera till Peter Lindström, kanaldirektör tv-kanaler.

Casten Almqvist ser nu fram emot att ta över vd-rollen  – och Jan Schermans kontor.
– Han har lovat att alla gosedjur ska vara borta till den 5 december.

Överlämningen har varit helt odramatisk och gått snabbare och enklare än väntat, menar avgående vd:n Jan Scherman.
– Med vetskapen att det snart är december och mycket fokus ligger på nästa år så känns det smart att skifta redan nu. Casten kommer igång med sina nya arbetsuppgifter samtidigt som jag får möjligheten att gripa mig an mina nya arbetsuppgifter, säger han till Resume.se

Hur känns det att lämna över?
– Det är dubbelt. Det är så klart vemodigt att lämna efter 21 år. Samtidigt, när jag tittar tillbaka, så är det på minnen med fantastiska medarbetare. De här senaste månaderna har jag sett prov på ett företag med medarbetare som kämpar stenhårt och håller fanan högt i en orolig tid. Jag känner stor beundran för de medarbetare jag nu lämnar.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.