Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Timbuktu bojkottar Expressen

Publicerad: 27 april 2011, 07:51

Timbuktu, som är aktuell för kommande upplagan av TV4:s ”Så mycket bättre”, bojkottar Expressen. Det kan bli ett problem i pr-arbetet för TV4.


Ämnen i artikeln:

TimbuktuSå mycket bättreExpressenTV4

Timbuktu. Foto: Resumé.

I en intervju i nya numret av Nöjesguiden berättar Jason ”Timbuktu” Diakité att han bojkottar Expressen sedan tidningen 2006 rapporterat att han tagits för kokain.

I  juli 2006 skrev Expressen om hur en känd svensk popstjärna filmades när han tog kokain på en toalett på en svartklubb i Malmö.

– Missförstå mig inte nu. Jag vill inte förringa dumheten i det jag gjorde. Det var så jävla dumt och korkat. Så dumt. Och jag vet ju att jag är en offentlig person. Men jag tyckte ändå att det var fult när de sedan lyfte fram filmen som en ”nyhet” mer än ett halvår senare, när jag precis skulle släppa en ny skiva. Och den gången tog de bort maskningen och visade ansikte och namn och allt. Då blev det verkligen känslomässig konkurs. Jag tänkte att nu jävlar, nu finns det ingen anledning att stanna kvar i det här landet, säger Timbuktu till Nöjesguiden.

– Det var ett hårt sätt att lära sig att man får stå sitt kast. Jag kom precis hem från Kina, efter en tolvtimmarsflygning, och så hade den där sensationsjournalisten åkt ner till Malmö och terroriserat min familj och mina vänner. När jag kom av flyget stod han och väntade utanför gaten. Jag gick bara förbi, men han sprang efter och försökte lura i mig att jag skulle ta in på något jävla hotell och skriva ett brev till svenska folket för att be om ursäkt. Jag struntade i journalisten och åkte direkt hem till morsan för att be henne om ursäkt. Det var jag verkligen skyldig henne. Den där jävla kvällstidningen har jag inte pratat med en enda gång sedan dess. Inte om någonting, säger Timbuktu som själv gick ut i King och berättade om händelsen.

Att Timbuktu bojkottar Expressen kan försvåra TV4:s pr-arbete in för ”Så mycket bättre” i höst där Timbuktu deltar tillsammans med Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Mikael Wiehe, Lena Philipsson och Laleh.

Resume.se har sökt TV4:s projektledare Matilda Snöwall. Erik Sidung, pressansvarig för programmet, meddelar att man inte har nåhgra kommentarer kring produktionen i nuläget.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.