Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Time Warner vill köpa Endemol för 9 miljarder

Publicerad: 13 december 2011, 12:21

Endemol äger bland annat formatet Big Brother.

Foto: Björn Elgstrand.

I dag ska skuldtyngda produktionsbolagsjätten Endemols öde avgöras. Amerikanska Time Warner vill köpa bolaget för 9 miljarder kronor. – Jag kan inte kommentera detta överhuvudtaget. Det är helt och hållet en fråga för ägarna och huvudkontoret, säger Michael Porseryd, nordisk chef för Endemol, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Time WarnerMichael PorserydEndemol

Endemol är världens största fristående produktionsbolag med kontro i 31 länder, bland annat Sverige. Mest kända format är Big Brother och Deal or not Deal.

Bolaget – ägt av Goldman Sachs, Silvio Berlusconis Mediaset och grundaren John de Mols investmentföretag Cyrte – förväntas gå med vinst i år men det stora problemet är ett skuldberg på 2, 8 miljarder euro, 25 miljarder kronor, som tynger ned.

I hösten har Endemol jobbat med att lösa skuldkrisen vilket bland annat inneburit att hitta nya ägare. Enligt Guardian  går tidsfristen för att hitta en lösning ut i dag.

Redan för en månad sedan lade amerikanska mediejätten Time Warner ett bud som Endemol inte godtog. Även Mediaset har tillsammans med riskkapitalbolaget Clessidra lagt ett bud liksom mediebolaget RTL.

I går kom ett nytt bud på 1 miljard euro, 9 miljarder kronor, från Time Warner vilket både Endemol och Endemols långivare ska ta ställning till. Amerikanerna invetserar tungt i engelska produktionsbolag just nu. I somras köpte man in sig i Sed Media, som bland annat producerar Supernanny, och påstås vara intresserat av All3Media som gör Midsomer Murders.

– Jag kan inte kommentera detta överhuvudtaget. Det är helt och hållet en fråga för ägaren och huvudkontoret.

Michael Porseryd, som leder Endemols nordiska avdelning, vill inte kommentera hur den nordiska satsningen berörs.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.