Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Timell anmäler SVT, SR och TV4

Publicerad: 1 februari 2018, 15:02

Martin Timell.

Foto: TV4

Martin Timell fick lämna TV4 efter anklagelser i samband med #metoo. Nu anmäler han sin forna arbetsgivare, liksom SVT och SR, till Granskningsnämnden. Det rapporterar SVT.


Ämnen i artikeln:

#MeTooMartin TimellGranskningsnämndenSVTSRTV4

Äntligen Hemma-programledaren Martin Timell tvingades lämna kanalen i höstas efter omfattande anklagelser om sexuella trakasserier och övergrepp. Nu har han anmält rapporteringen av fallet till Granskningsnämnden. Timell vill att nämnden prövar om det var försvarbart att han namnpublicerades av etermedierna.

"Jag har ingen samhällsbärande funktion utan är bara en tv-snickare. Det har inneburit oerhört lidande för mig och min familj att ha blivit uthängd på detta vis", skriver Martin Timell i anmälan enligt SVT.

Martin Timell polisanmäldes i samband #metoo för en påstådd våldtäkt som ska ha ägt rum i en badtunna år 2008. Anklagelserna mot honom har även rört trakasserier och påhopp. Men han har inte åtalats eller dömts för något brott.
– Jag ville bara att det skulle komma till en granskning huruvida man kan namnge mig på det på det här sättet man gjort. Jag har anmält det till Granskningsnämnden för att det ska bli granskat av just dem, säger Martin Timell till SVT Nyheter.

Han vill inte berätta om han PO-anmält några tidningar för deras namnpubliceringar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.