Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökMedia

Tinder lanserar betalmodell

Publicerad: 3 Mars 2015, 12:59

Bild från Tinders hemsida

Dejtingappen Tinder lanserade i går en betalmodell – Tinder Plus. Den nya versionen ger användarna tillgång till de mest efterfrågade funktionerna. Priset varierar beroende på ålder.


Ämnen i artikeln:

Tinder

Tinder lanserades i USA i september 2012 och har sedan dess vuxit i rasande takt. Dejtingappen är i dag tillgänglig i över 140 länder.

Tjänsten, som tidigare bara funnits i en version, ska i fortsättningen finnas i två – en gratisversion och en premiumversion. Den senare, som lanserades i går, innehåller en rad förändringar. Tinder Plus säkerställer att användaren, även i fortsättningen, ska slippa reklam. Versionen gör det också möjligt att gå tillbaka i historiken och ändra sitt senaste omdöme om man av misstag avvisat en person. Något som inte tidigare varit möjligt. Dessutom kommer man kunna söka användare över hela världen med hjälp av tjänsten Passport – som gör det möjligt för användaren att ändra sin position.

Priset för Tinder Plus varierar beroende på användarens ålder. Prismodellen är ju äldre desto dyrare. Rosette Pambakian, talesperson för Tinder, kommenterar prissättningen i en kommentar:
– Våra undersökningar har – föga förvånande – visat att yngre användare är lika entusiastiska över Tinder Plus men har mer begränsad budget, och därför behöver ett lägre pris för att slå till.

Linnéa Kihlström


Ämnen i artikeln:

Tinder

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.