Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tingsrätten ger grönt ljus till Stampen

Publicerad: 26 september 2016, 09:02

Stampens koncernchef Martin Alsander.

Foto: Press

Koncernen fick ja på förslaget om rekonstruktion. De tar därmed ett stort steg för att undgå konkurs.


Ämnen i artikeln:

Peter HjörneStampen Media GroupStampenChristian AnderschStampen Local Media

På måndagsmorgonen inleddes ackordförhandlingarna i Stampens rekonstruktion i Göteborgs tingsrätt. Redan på förhand hade alla fordringsägare utom en frilansjournalist preliminärt sagt ja till att endast få 25 procent av sina fordringar på koncernen. Nu ger tingsrätten grönt ljus till rekonstruktören Christian Andersch att gå vidare med processen att rädda bolaget, rapporterar GP. Det formella besultet dröjer dock till nästa måndag, den 3 oktober.

För att säkra Stampens krävs ytterligare två viktiga komponenter. Dels nytt externt kapital, dels bättre villkor för banklånen.

I förra veckan bekräftade mediekoncernen att de tecknat en avsiktsförklaring med en grupp Västsvenska investerare som går in med pengar genom en nyemission. Vilka dessa är har ännu inte presenterats. Inte heller hur den framtida ägarbilden kommer att se ut.

Nu väntar förhandlingar med bankerna om villkoren för Stampens lån, berättar Christian Andersch för DN:
– Det handlar om hur de långsiktiga krediterna ska hanteras framöver. Det krävs till exempel en betydligt lägre ränta än vad det har varit den sista tiden.

FAKTA/Rekonstruktionen
Ackordserbjudandet till fordringsägarna innebär att alla skulder upp till ett visst värde betalas helt. Överskjutande belopp ersätts enligt förslaget till 25 procent.
För Stampen Local Media är gränsvärdet satt till 10 000 kronor. I distributionsbolagen VTD är gränsen 5 000 kronor, medan den för tryckeribolagen inom V-tab och inom Stampen AB är satt till 1 000 kronor.
Källa: TT.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.