Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Titta, han znackar!

Publicerad: 16 januari 2008, 14:35

Är bojkotten över? Här pratar en uppsluppen Zlatan Ibrahimovic med Aftonbladet. – Fantastiskt kul, säger reportern Jenny Modin.


Zlatan pratar med Aftonbladets webb-tv-reporter. Till höger i bild Zlatans sambo Helena Seger.

Zlatan Ibrahimovic har bojkottat Aftonbladet sedan 2003. Men nu kan Inter-anfallarens frostiga relation med tidningen vara på väg att tina upp.

I samband med Idrottsgalan i går tog Aftonbladets webb-tv-reporter Jenny Modin chansen och lyckades få en pratstund med den svenska superstjärnan, både före och efter galan.

Zlatan svarade – förvånande nog – glatt på frågorna.

– Jag stod och intervjuade Susanna Kallur när Zlatan och hans sambo Helena anlände. Min fotograf ryckte i mig och sa ”Zlatan går förbi”. Då tog jag mig fram till honom och började ställa frågor.

Förstod han att du var från Aftonbladet, såg han vad det stod på micken?
– Om han gjorde det då vet jag inte riktigt, men han känner igen mig sedan tidigare och när vi pratade med honom igen efter Jerringpriset sa han: ”Jag har svarat på Aftonbladets frågor nu”, och sen skrattade han och blinkade.

Du har inte pratat med honom tidigare?
– Nej, under den här bojkotten har vi haft som policy att vi inte ska ställa några frågor.

Är du förvånad över att han pratade med er?
– Både ja och nej, han är så harmonisk nu. Allt går så bra på fotbollsplanen och han ska ha sitt andra barn. Men det klart, han har ju hårdbojkottat Aftonbladet i så många år.

Vad har dina chefer sagt?
– Vi har inte hunnit prata så mycket om det, men alla tycker att det är fantastiskt roligt att vi har fått prata med Zlatan.

Tror du Zlatans bojkott är över nu?
– Jag har ingen aning om det och vill inte spekulera i det, men man får hoppas. Man märker hur stor han är för svenska folket och det vore jättekul om det skulle vara så.

Om Zlatan har olika syn på webb och papper återstår att se. Men även chefen för Sportbladet (papperstidningen) låter hoppfull. I Sportbladet i dag finns citat både från Zlatan och Helena Seger.

– Vi märker också att Zlatan har tinat upp, men har inte hört något officiellt än. Men det kan vara läge att kontakta honom igen och höra. Han verkar vara på väldigt bra humör just nu, säger Håkan Andreasson tillförordnad chef på Sportbladet.

Om bojkotten kunde hävas vore det guld värt för Aftonbladet inför EM. I förra veckan spände konkurrenten Expressen musklerna med sin intervju med Zlatan nere i Milano.
– Zlatan har ändrat inställning till journalister i stort, hur det blir för vår del får vi se. Men inga skulle vara gladare än vi om bojkotten kunde få ett slut, säger Håkan Andreasson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.