Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tittandet under terrorattentatet – först online sen broadcast

Publicerad: 19 maj 2017, 11:43

Enligt MMS vände sig tittarna under terrorattentatet först till livesända onlinenyheter för att sedan gå till tv-sändningar.


MMS har tidigare rapporterat om det enorma intresset för nyhetssändningar under terrorattentatet. Nu visar färska siffror att tittarna i första hand vände sig till direktsända onlinenyheter, enligt MMS var onlinetittandet den 7 april högre än vid något annat tillfälle. Efter 18.00 minskade strömstarterna, även om det var en fortsatt hög nivå, och tittarna vände sig istället till de stora nyhetskanalerna. Tidsmässigt sammanfaller det med att folk kom hem från jobbet.

– Vi kan åtminstone dra tre viktiga lärdomar från nyhetstittandet under helgen efter lastbilsattentatet. För det första ser vi ett genombrott för tittandet på nyhetssändningar online. För det andra är linjär-TV-tittandet vid stora nyhetshändelser fortfarande massivt. För det tredje ser man att onlinetittandet på nyheter dominerar inledningsvis, medan det linjära nyhetstittandet tar över när de flesta är hemma på kvällen, säger MMS vd Magnus Anshelm.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.