Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Tittarna kanske inte kommer dag ett”

Publicerad: 22 december 2011, 08:47

Jonas Gummesson tar över som nyhetschef på TV4 permanent.

Foto: Magdalena Piwowoz/TV4

Efter att ha varit t.f nyhetschef för TV4 Nyheterna sedan i somras blev det i går klart att Jonas Gummesson tar över tjänsten permanent. I och med starten av Nyhetsbolaget nästa år kommer han även att ansvara för nyhetsleveransen till TV4 News. – Det kommer att krävas uthållighet och tålamod – tittarna kanske inte kommer dag ett, säger Jonas Gummesson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

TV4 NyheternaJonas GummessonTV4

Jonas Gummesson har varit en del av TV4 nästan lika länge som kanalen existerat. Han började hösten 1991. Nu, drygt 20 år senare, tar han över som nyhetschef – efter att ha varit t.f det senaste halvåret.

– Det är så klart roligt. Kul att få jobbet permanent, säger Jonas Gummesson.

– Jag är inne på femte året som biträdande så jobbet är ju inte helt obekant.

Efter årsskiftet drar Nyhetsbolaget, och nya nyhetskanalen TV4 News igång. Jonas Gummesson kommer att ansvara för nyhetsleveransenäven för TV4 News.

– Det som blir en svår nöt att knäcka är att hitta balansen. Att se till att kvaliteten på 19- och 22-sändningarna inte påverkas av TV4 News samtidigt som det gäller att göra TV4 News till en bra kanal. Det gäller att hitta en kreativ och bra lösning, säger han och fortsätter:

– Förhoppningen är att få igenom en framgångsrik nyhetskanal. Tittar man på liknande kanaler i till exempel Danmark och Norge så kan man se att de har haft vissa inkörningssvårigheter. Bilden är ändå att det finns stor potential. Men det kräver uthållighet och tålamod – tittarna kanske inte kommer dag ett.

Hur har övergången fungerat?

– Det har fungerat förhållandevis bra. Men det är över 400 medarbetare som får ny arbetsgivare, det är komplicerat av en mängd orsaker. Jag tror ändå att vi står bra rustade inför starten. Men det är en process, det kanske blir först i höst som allt fungerar som det ska.

Margaretha Eriksson blir biträdande nyhetschef.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.