Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tittarna rasar mot SVT – visade naken kvinnokropp

Publicerad: 6 april 2016, 06:27

Såhär såg det ut i SVT under gårdagen. OBS! Bilden är blurrad av Resumé.

Foto: SVT Play

Tittarstorm mot SVT:s ”Fråga doktorn”, nya avslöjanden från Uppdrag Granskning och Twitter snuvar Facebook på NFL.


Ämnen i artikeln:

SVTMorgonsvepet

Tittarna rasar mot SVT – visade naken kvinnokropp
En naken kvinnokropp har skapat ramaskri på SVT-programmet Fråga doktorns hemsida. Detta sedan en av programledaren – Gunilla Hasselgren – under gårdagens sändning visat upp en grafisk bild på en naken kvinnokropp samtidigt som hon pratade om B12-brist.
”Vad tusan har en naken kvinnofigur med silikonimplantatformade bröst och - som det ser ut - styva bröstvårtor och samtidigt det hårlösa könet som såg ut som ett barns med B12-brist att göra?! Skäms, SVT!”, skrev en tittare.
En annan skriver: ”SVT borde väl ha ett ansvar att inte använda en bild som ser ut att vara skapad av en pubertal pojke.”
Den andra programledaren Suzanne Axell är förvånad över kritiken.
– Jag tycker att kvinnor kan se ut hur som helst. Det där var kanske inte en kvinna som jag skulle ha ritat, säger hon till Aftonbladet under sen tisdagskväll.
Fråga doktorn har nu skrivit på sin Facebooksida att de inför nästa säsong inte kommer använda denna grafik.

— Rebecca Weidmo Uvell (@RebeccaWUvell) 5 april 2016Först tänkte jag moralism. Sedan kom jag på vilken medelålder Fråga Doktorn har på tittarna. pic.twitter.com/b1Acl6ubDG
— Else Ammor (@elseammor) 5 april 2016Fråga Porr-Doktorn... Tittarna rasar mot ”Fråga doktorns” nakna kvinna #aftonbladet https://t.co/vBTISZr7HQ

Twitter vann NFL-rättigheterna – framför näsan på Facebook
Twitter har vunnit sändningsrättigheterna för amerikanska fotbollsligan NFL, som uppges vara världens dyraste att köpa in. Enligt Bloomberg ska den sociala plattformen ha vunnit budgivningen över jättar som Verizon, Yahoo, Amazon och Facebook. Twitter kommer framöver att streama matcherna kostnadsfritt för sina användare, samtidigt som de visas i de amerikanska tv-nätverken NBC, CBS och NFL Network. Enligt Bloomberg ska CBS och NBC tidigare ha betalat cirka 45 miljoner dollar per match, exakt vad Twitter ska betala är oklart.

Apple News använder Twitter för att fånga nya läsare
Apple News har skapat en Twitterkonto för att marknadsföra storys som finns på tjänsten, det skriver The Verge. Apple’s USA-baserade redaktörer kommer att fylla flödet. Genom att klicka på en länk så kommer man automatiskt till Apple News app. Enligt The Verge ska Apple News ha fått en dålig start.

Washington Post ska leverera nyheter via meddelandeappar
Meddelandeappar som Messenger, Kik och WhatsApp växer och öppnar nu upp för varumärken och publicister att dela innehåll i. Washington Post är en av de stora publicisterna som nu utvecklar en ”news bot” för att leverera nyheter. Namnet är i dagsläget WaPo bot, enligt Digiday.com. Washington Post har som mål att bygga en bot som kan prata med läsare och ta fram nyheter och i vissa fall agera reporter. Det är än så länge oklart i vilken meddelandeplattform WP kommer ligga i.

Uppdrag Granskning: Nordea ljuger
I söndags kom avslöjade Uppdrag Granskning att Nordea hjälpt förmögna bankkunder att undvika skatt i Sverige genom att placera pengar i brevlådeföretag i skatteparadis. Enligt Nordea tillkom interna regler 2009 som satte stopp för denna typ av verksamhet.
Men det visade sig att Nordea ljög. Uppdrag Granskning kommer nu med nya uppgifter om att Nordea nyligen lånat ut miljarder till bolaget Capital Partner som bygger kontorskomplex i Moskva. Enligt granskningen går dock inte lånen till Ryssland direkt utan till tre brevlådeföretag, som regelbundet byter ägare. Nordea är uppenbart pressade och vd Casper von Koskull vill inte prata med UG. – Vi kommer att svara på mejl på dina frågor, säger Magnus Nelin, presschef på Nordea, till UG. Uppdrag Granskning sänds i kväll klockan 20.00 i SVT1.

— Eric Rosén (@detljuvalivet) April 6, 2016Det är så jävla bra, viktig och intressant journalistik som Uppdrag Granskning och ICIJ gör nu.
— Niklas Svensson (@niklassvensson) 6 april 2016En spännande dag. I kväll: @granskning.
— Anders Lindberg (@anderslindberg) April 6, 2016Man blir ju helt matt av @granskning idag. Detta måste få konsekvenser https://t.co/K1G0gEDyMH

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTMorgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.