torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tjänsten som ska hindra Facebook att ta din data

Publicerad: 15 oktober 2015, 05:56

Encrypted Audience kan göra det svårare med riktade annonser, Netflix tappar fart och David Lagercrantz ska skriva två nya Millennium-böcker. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

FacebookTwitterNetflixGoogleDavid LagercrantzMediaMedier

FT

Fredrik Thambert


Tjänsten som ska hindra Facebook
Den svenska startupen Encrypted Audience vill hindra Facebook från att komma åt ditt företags användardata. Tidigare har bolag kunnat välja att hålla sin användardata för sig själva, med i dag blir det obligatoriskt att dela med sig, skriver Breakit. På sikt kan tjänsten komma att rubba hela Facebooks system för riktade annonser, menar bolaget.
– Kortfattat kan man säga att Facebooks ändring innebär att bolag tvingas att dela med sig av sin användardata. I slutändan leder det till att ens konkurrenters annonser riktas mot ens egna besökare, säger Ramtin Ohadi, medgrundare av Encrypted Audience till sajten.

Netflix tappar fart
På den amerikanska marknaden ökade antalet Netflix-användare med "bara" 880 000 personer under det tredje kvartalet. Förväntad tillväxt var 1,15 miljoner. Därför backade aktien igår med 2,4 procent. Dessutom drabbas bolaget av bekymmer när amerikanernas kreditkort gradvis byts ut till kort med chip, skriver Reuters.

Amazon fimpar resor
För ett halvår sedan lanserade Amazon tjänsten Destinations där användarna fick rabatter och erbjudanden om olika resor. Men redan nu skrotas satsningen. Det är oklart exakt varför Amazon väljer att lägga ner satsningen, men säger i ett uttalande att de har "lärt sig mycket" av den.

De vill skydda .jpeg-bilder
Det populära bildformatet .jpeg skapades av organisationen The Joint Photographic Experts Group. De vill nu förse bilderna med ett kopieringsskydd liknande det som finns för ljudfiler. Bedömare menar att det riskerar att inskränka friheten på nätet, men organisationen Electronic Frontier Foundation hoppas kunna nå en lösning med ett skydd som möjliggör filtrering, men som inte låser bilderna för kopiering, skriver Engadget.

Lagercrantz skriver två nya Millennium-böcker
Efter "Det som inte dödar oss" ska David Lagercrantz skriva ytterligare två Millennium-böcker.
– Jag kan helt enkelt inte låta bli. Det har varit så fantastiskt roligt att skriva, och ett sådant hisnande äventyr. Dessutom tror jag att jag har en riktigt bra story, säger David Lagercrantz i ett pressmeddelande från Norstedts förlag.
Böckerna beräkna komma ut år 2017 och 2019.

Twitter hämtar ordförande från Google
Vd Jack Dorsey meddelande igår via Twitter att han rekryterat Omid Kordestani som ny styrelseordförande. Kordestani kommer från Google där han varit direktör i ett drygt år. Vem som nu ska ersätta honom är oklart, skriver Techcrunch.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev