Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tobias Lennér blir ny SF-vd

Publicerad: 23 januari 2008, 14:37

Tobias Lennér, 39, blir ny vd för Svensk Filmindustri i Sverige. – Det blev klart strax innan jul men vi valde att inte gå med det förrän nu, säger Tobias Lennér.


Tobias Lennér

Rasmus Ramstad kommer att kvarstå som koncernchef för hela SF och Tobias Lennér tar över vd rollen för Sverige.
– Det ska bli oerhört spännande och kul men än så länge är det för tidigt att säga något exakt om vad jag ska göra. Till en början ska jag sätta mig in i organisationen, säger Tobias Lennér.

Var det du som sökte jobbet eller blev du rekryterad?
– Jag blev handplockad och sedan har vi fört diskussioner under hösten. Jag tyckte väldigt tidigt att det lät som ett spännande uppdrag men det var många detaljer att gå igenom.

Lennér kommer närmast från Telia Sonera där han där han varit ansvarig för Partners och Återförsäljare. Innan det har han varit vd för mobiloperatören Halebop.
Lennér startade dock inom media. Han har bland annat arbetat som redaktör, reporter och programledare på A-ekonomi, reporter på Rapport samt tv-producent på Strix.

– Mycket av det jag har tyckt varit roligt inom telekombranschen har rört media och under de åtta år som jag varit i telekombranschen har jag känt ett sug efter att någon gång komma tillbaka till mediebranschen. Och det här jobbet kändes tillräckligt intressant, säger Tobias Lennér.

Finns det något mer i din bakgrund som gör dig extra lämplig för tjänsten?
– När jag var 21 åkte jag till USA och pluggade tv-journalistik och film. Så det har alltid funnits ett grundläggande intresse men det var knappast de meriterna som nu gav mig jobbet, säger Tobias Lennér. Han tillägger. Jag har också varit praktikant för Folke Rydén.

Vad har varit det mest intressanta hittills i din karriär?
– Chefjobbet på Halebop. Det var en enhet som fick leva sitt eget liv. Man fick den stora koncernens styrka men det lilla bolagets flexibilitet. Vi gjorde stora resultat på två år vilket gav en enorm kick.

Går du själv mycket på bio?
– Innan jag fick barn gick jag på bio cirka en gång per vecka. Nu med tre barn blir det mest dvd, säger Tobias Lennér.

Senaste film du såg på bio?
– Arn. Jag har alltid gillat historiska filmer.

Var det värt pengarna?
– Absolut. Den var väldigt välgjord och storslagen.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.