tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tomas Brunegård till SR

Publicerad: 6 mars 2015, 09:06

Tomas Brunegård

I dag presenterades de nya styrelseledamöterna i Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB och Sveriges Utbildningsradio AB.

Ämnen i artikeln:

Ove JoansonSveriges TelevisionErik FichteliusHanna StjärneCilla BenköSveriges RadioTomas Brunegård

LK

Linnéa Kihlström


Nya tillskott i styrelserna är Monica Lindstedt, grundare för Metro, som går in i styrelsen för Sveriges Television. Och även Tomas Brunegård, ordförande i dagstidningarnas världsorganisation, som tar plats i styrelsen för Sveriges Radio. Dessutom har man har värvat tre personer från akademikervärlden – universitetsrektorerna Anita Hansbo och Stephen Hwang till SVT respektive UR. Och universitetslektor Liselotte Englund till UR.

– Ägarstiftelsen utser ledamöter i dessa tre viktiga bolag enbart på professionella meriter. Vi vill med dessa nomineringar markera bolagens oberoende och skapa de bästa förutsättningar för att public service ska stå starkt i en tid som präglas av dramatiska förändringar av medialandskapet, säger ägarstiftelsens ordförande Ove Joanson.

Nomineringarna av nya styrelseledamöter har gjorts av ägaren till de tre programbolagen – Förvaltningsstiftelsen. Utnämnandet sker vid bolagens årstämmor den 13 april 2015, eftersom Förvaltningsstiftelsen äger alla aktier i bolagen. Ledamöterna väljs för ett år framåt.

Dessutom väljs Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio, in i SR:s styrelse. Hanna Stjärne, vd för Sveriges Television, väljs in i SVT:s styrelse. Och slutligen väljs Erik Fichtelius, vd för Utbildningsradion, in i UR:s styrelse.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev