Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Tomas Franzén ny vd för Comhem

Publicerad: 18 februari 2008, 08:31

Tomas Franzén lämnar vd-posten på Eniro och blir i stället vd för Comhem. Han efterträder därmed Gunnar Asp.


Tomas Franzén. Foto: Andreas Alfredsson.

Tomas Franzén har varit vd för Eniro sedan  sedan 2004 och kommer enligt bolaget att stanna till mitten av maj 2008, över rapporten för det första kvartalet och årsstämman. Sedan byter Franzén till Comhem där han efterträder Gunnar Asp som slutar efter fem år.

–  Under sin tid på  Eniro har Tomas Franzén omstrukturerat bolaget och verksamheten har koncentrerats på den nordiska regionen och på tillväxt inom Internet. Styrelsen är mycket tillfredsställd över det resultat Tomas Franzén har uppnått under sina fyra år på Eniro och önskar honom lycka till i sitt kommande åtagande, säger Lars Berg, Eniro-styrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Det är ännu inte klart vem som blir ny vd på Eniro. Rekryteringsprocessen har inletts.

Samtidigt redovisar Comhem ett resultat på 1,5 miljarder kronor före skatt 2007. Omsättningen ökade med 14 procent till 3,5 miljarder kronor. Comhem fick 210 000 nya kunder i fjol. Det är en ökning med 20 procent jämfört med 2006.

Gunnar Asp:

– Jag kommer att ägna tiden åt mitt uppdrag som styrelseordfröande i en tysk kabeloperatör och även egen verksamhet. Det är blandade känslor, det har varit en väldigt rolig tid på Comhem. Samtidigt är det dags att gå vidare.

Vad säger du om din efterträdare?
– Tomas är en oerhört duktig ledare och en duktig person. Jag känner honom väl och han kommer att göra ett mycket bra jobb.

Vad säger du om Comhems resultat för 2007?
– Det är ett bra resultat. Vi fortsätter att växa och ta marknadsandelar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.