onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tonåringar lanserar app och siktar mot stjärnorna

Publicerad: 16 juli 2015, 14:33

Bakom Starflow står (uppifrån vänster medsols) David Gabor, vd, Nicolas Lindberg, designer, Oscar Lundahl, ekonomidirektör, och Leonard Paul, utvecklare

Med Starflow kan man följa sina idoler på alla olika plattformar i ett och samma flöde. Bakom appen står fyra killar varav en går på gymnasiet – och en har hoppat av.


MW

Mika Wallgren


Bakom appen står fyra kompisar som nu satsar stenhårt på att få appen att lyfta. Oscar Lundahl, 19, läser business and economics på Handelshögskolan i Stockholm, Nicolas Lindberg, 19, studerar medieteknik på KTH, Leonard Pauli, 17, går naturvetenskapligt program på gymnasiet och David Gabor, 18, som har slutat.

– Jag hoppade av gymnasiet för två år sedan för att satsa på programmering, säger David Gabor.

Idén föddes när David och Oscar för ett år sedan arbetade tillsammans med ett annat projekt.

– Vi gjorde en app för ett pojkband i Australien som gick ut på att fansen skulle kunna ta del av deras innehåll i sociala medier i ett och samma flöde.

Starflow fungerar på liknande sätt. Användaren kan själv välja vilka artister, företag och kändisar som man vill följa. Vare sig det är Twitter, Instagram eller Soundcloud hamnar allt i ett flöde. Dessutom kan man koppla in sina egna konton om man vill posta innehållet vidare.

Förhoppningen är att man ska kunna tjäna pengar på Starflow genom annonser. Men först och främst ska man satsa på att växa och skaffa användare.

Trots att han bara är 18 år jobbar David Gabor alltså numera heltid med utveckling. Han ser ljust på framtiden och målet är att arbeta vidare inom tech och media.

– Det är det coolaste, att man kan bygga appar i pojkrummet och sedan nå ut till en så stor marknad, säger David Gabor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev