Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Top Gear-stjärnan stängs av efter bråk – program ställs in

Publicerad: 11 mars 2015, 06:07

Jeremy Clarkson ska ha slagit till en producent.

Foto: Top Gear.

Programledaren Jeremy Clarkson stängs av och Top Gear-program ställs in, Wikipedia stämmer NSA och Facebook tar bort möjligheten att "känna sig tjock". Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookWikipediaJeremy ClarksonTop GearBBCGoogleNSA

Top Gear-stjärnan stängs av
Den kontroversiella programledaren Jeremy Clarkson har blivit avstängd från programmet efter att ha slagit en producent. De tre sista avsnitten av denna säsong kommer att ställas in och nu väntar en utredning, enligt BBC. Jeremy Clarkson har varit i hetluften flera gånger tidigare för kontroversiella uttalanden, och förra våren ska han ha fått en sista varning efter att ha uttryckt sig rasistiskt under en inspelning.

Top Gear sändes för första gången 2002. Showen är ett av världens mest sedda faktaprogram, och har belönats med det prestigefyllda Emmy-priset. Förutom Jeremy Clarkson leds den av James May och Richard Hammond.

Wikipedia stämmer NSA
I en debattartikel i New York Times berättar frontfigurerna bakom det populära uppslagsverket att de tar NSA till domstol. Enligt dem bryter spionbyrån mot yttrandefriheten, samt rätten till integritet och föreningsfriheten. NSA blev världskända för snart två år sedan i samband med Edward Snowdens läckage av hemliga uppgifter.

Facebook ger varumärken mer information...
Framöver ska företag på Facebook kunna se vilka personer som pratar om olika ämnen, och hur de pratar om dem. Det här möjliggörs genom ett samarbete med anaylsfirman DataSift. Till exempel kan det vara värdefullt för ett klädföretag att få insikter i vilka typer av plagg som folk nämner i sina uppdateringar, skriver Adage.  

...och tar bort "tjock-emojis"
Efter kritik väljer nu Facebook att ta bort emojin som uttrycker att man "känner sig tjock" från listan av statusuppdateringar.
"Vi har fått höra från användare att alternativet 'känner mig tjock' som statusuppdatering kan förstärka en negativ kroppsuppfattning, särskilt för människor som kämpar med ätstörningar. Så vi kommer att ta bort den", säger en talesperson i ett mail till Time.

Googles finansdirektör säger upp sig
Han har kallats "Googles hemliga vapen". Men nu väljer finanschefen Patrick Pichette att lämna företaget. Orsaken är att han vill ut och resa runt i världen tillsammans med sin fru, enligt hans egna uppdatering på Google+ som refereas av Recode.  

Ny säsong av "The Fall"
BBC har beställt en tredje säsong av den populära kriminalserien The Fall, skriver Variety. Serien utspelar sig i Belfast i Nordirland och i huvudrollen som polisinspektör Stella Gibson syns Gillian Anderson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.