Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Top of the Pops

Publicerad: 25 maj 2011, 17:18

Tv-programmet Top of the Pops, som gjordes i 2 212 avsnit, blev en klassiker på BBC. Nu tar ännu en Pops klivet in i rampljuset i mediebranschen. Namnet: Joakim Pops – ny vd för Hitta.se och kusin med André Pops på SVT-sporten. – Jag fick ett mess från Jocke om det nya jobbet och svarade såklart med ett stort grattis! säger André Pops till Resume.se.


Joakim Pops och den välkände kusinen André Pops. Foto: Resumé/SVT

Loggan till det klassiska BBC-programmet.

André Pops är hyllad programledare på SVT-sporten och en av kanalens tyngsta profiler. 2010 fick han prestigeuppdraget som julvärd i rutan. Han är den i särklass mest kände Pops i Sverige i modern tid.

Nu får han konkurrens – av sin kusin Joakim Pops, som blir ny vd för Schibsted-ägda katalogtjänsten Hitta.se, marknadsledare i branschen.
– Det känns jätteroligt. Hitta är ett fantastiskt fint företag och som har en väldigt bra tjänst, säger Joakim Pops till Resume.se.

– Jag fick ett mess från Jocke om nya jobbet och svarade såklart med ett stort grattis! Det finns inte många som jag mer unnar framgång än Jocke för han är en väldigt omtänksam och ödmjuk kille.  
Som med alla vänner så känns det som att vi ses alldeles för sällan men nu blev vi ju påminda om det och om att vi måste boka in en träff snarast, säger André Pops till Resume.se.

Mats Eriksson, vd för Schibsted tillväxtmedier:
– Ha ha, jag hade faktiskt inte koll på Joakims exakta släktskap med André. Men jag kan säga att vi är mycket nöjda med att ha rekryterat Joakim Pops som ny vd. Han är en starkt entreprenörsdriven person som gjort ett strålande jobb med Webtrafic.

Mats Eriksson berättar att det i slutrundan fanns åtta kandidater till vd-jobbet, varav fem av dessa var externa namn.

Joakim Pops lämnar därmed sin tjänst som vd för Webtrafic, som han också var med och grundade.
– Det känns tråkigt såklart. Men det är ett starkt företag och en stark organisation som kommer att kunna fortsätta att utvecklas framöver.

Han tillträder som ny vd för Hitta.se den 12 september, till dess kommer han att vara kvar på Webtrafic. Han kommer även att sitta kvar i styrelsen för företaget.

Schibsted har nu inlett arbetet med att hitta en ersättare till posten som vd för Webtrafic.

Hitta.se omsatte första kvartalet i år 83 (78) miljoner kronor.
Vinsten ökades med 33 procent, från 15 till 20 miljoner kronor, jämfört med året innan.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.