Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Toppchefer lämnar Arla

Publicerad: 23 november 2011, 13:43

Mette Rehnström (t.v) och Maria Billow lämnar Arla.

Arla ska spara 50-60 miljoner kronor. Nu organiserar mejerijätten om rejält – och flera toppchefer lämnar företaget.


Ämnen i artikeln:

ArlaANR BBDO

Den organisationsförändring som Arla nu genomför innebär att man skapar två affärsområden, en för färskvaror och en för ost, matfett och juice. Omorganisationen innebär också att marknad- och säljavdelningarna slås ihop till en kommersiell avdelning. Anledningen uppges vara att varumärkesstrategiarbetet nu kommer att skötas från Arlas huvudkontor i Danmark.

Tidigare i veckan rapporterade Resume.se att marknadsdirektören Helena Donar lämnar Arla. Nu står det klart att ytterligare personer med tunga poster i företaget lämnar. Sammanlagt berörs runt 25 tjänster av omorganisationen.

Bland de som lämnar är Mette Rehnström, medie- och kommunikationschef, och Maria Billow, marknadsansvarig för ost och smör. Deras roller kommer inte finnas kvar i sin nuvarande form. Flera av de personer som nu lämnar har varit på Arla i över tio år.

Den nya organisationen träder i kraft 1 december.

I mitten av september sjösatte Maria Billow med Arlas rekalmbyrå ANR BBDO en ny stor ostkampanj, där man öppnade en ostbutik i Paris.

Kampanjen har, enligt Maria Billow, funkat bra. Den har också blivit anmäld av närmsta konkurrenten Skånemejerier.

2009 valde Arla att samla flera av sina reklamuppdrag på ANR-nätverket. Samarbetet ska, omorganisationen till trots, inte vara i fara.

Tidigare har Resume.se rapporterat att 15-20 miljoner kronor av Arlas besparningar tas från marknadsföringen.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

ArlaANR BBDO

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.