Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Torbjörn Wittström blir vd för Impact

Publicerad: 28 juni 2012, 09:55

Torbjörn Wittström.

Expressens Torbjörn Wittström blir vd för Impact. Sedan tidigare står det också klart att han går över till en roll som chef för Expressens nya affärsområde GT/Kvällsposten per den 1 september: – Jag har ju varit vd för Impact förut och jag har även erfarenhet från GT/Kvällsposten så det ligger ingen dramatik i det här precis, säger han.


Ämnen i artikeln:

ImpactTorbjörn WittströmExpressen

Expressens annonsdirektör Torbjörn Wittström var vd för  kvällstidningarnas gemensamma försäljningsbolag, Impact, för ett antal  år sedan.

Då tog Aftonbladets försäljningsdirektör Anders Berglund över vd-posten, men i och med han har tagit rejäla kliv uppåt inom  Schibstedsfären och numera ingår i koncernledningen blir Torbjörn  Wittström återigen vd för Impact - Impacts försäljningsdirektör Alexander Lydecker tar i stället över Torbjörn Wittströms jobb som annonsdirektör på Expressen.

– Jag var styrelseordförande för  Impact då Anders Berglund var vd. Nu skiftar vi roller och han går in  som ordförande, säger Torbjörn Wittström.

Aftonbladets publisher Jan Helin har också gått in i styrelsen för Impact sedan Anna Settman slutat som vd för Aftonbladet.

Torbjörn Wittström blir också affärsområdeschef för GT/Kvällsposten per den 1 september:

–  Det känns verkligen som att jag har tagit ett kliv uppåt. Jobbet som  affärsområdetschef passar mig perfekt i och med att jag under många år  har veckopendlat från Göteborg, säger han.

Torbjörn Wittström har också en  bakgrund på GT/Kvällsposten. Han var vd där 1998 och vice vd tre år  dessförinnan.

Han har också varit försäljningsdirektör  för GT/Kvällsposten mellan 1990-1995.

– Jag ser att Expressen är  inne i ett expansivt skede och i och med att vi skapar tre nya  affärsområden. Det ska bli spännande att driva affärsområdet  GT/Kvällsposten och jobba tillsammans med GT:s chefredaktör Frida Boisen samt Kvällspostens chefredaktör Martin Kroon, säger han.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.