Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trafiken från Facebook kan rasa efter nya uppdateringen

Publicerad: 22 april 2015, 05:06

Facebook skruvar i algoritmen.

Foto: Colourbox.

Räckvidd och trafik från Facebook riskerar att drabbas efter ny uppdatering i natt, Apple Watch lönsamhet och Jeremy Clarksons sista Top Gear-avsnitt. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

GirlsApple WatchFacebookJeremy ClarksonJohanna GaråApplePatrick Ekwall

Facebook ändrar algoritmen
Nu skruvar Facebook i sin algoritm igen. Tanken är att användarna ska få se fler uppdateringar av sina vänner i sin feed. Statusuppdateringar, bilder och videos kommer att hamna högre upp medan poster som vänner har gillat på andra sidor nedprioriteras. Uppdateringen kommer troligen att drabba räckvidden för kommersiella sidor.

"Effekten av de här förändringarna kommer att variera beroende på din sidas publiksammansättning och din postningsaktivitet. I vissa fall kommer posternas räckvidd och antalet klick potentiellt sett att minska. Men generellt ska sidor fortsätta posta saker som människor tycker är meningsfulla" skriver Max Eulenstein och Lauren Scissors på Facebook i en bloggpost.

Uppdateringen bygger på feedback från användare, som i undersökningar har sagt att de har missat vänner uppdateringar på grund av de har nedprioriterats.

Resumés bloggare Jakob Mjöbring har skrivit mer om vad förändringarna innebär.

Utvecklare får gräddfil till Apple Watch...
Det råder hajp kring Apples nya klocka som nyligen lanserades på tio marknader världen över. Den stora efterfrågan gör att många som har förhandsbeställt ett exemplar får vänta till sommaren. Men de som är utvecklare kan få Apple Watch redan nästa vecka. "Målet är uppenbarligen att få igång utvecklingen och testningen av appar" skriver Übergizmo i en kommentar.

...som är Apples lönsammaste lansering
Apple Watch beräknas vara en rejäl kassako för bolaget. Enligt branschbedömare har de sålt tre miljoner exemplar under de första två veckorna. Det har i sin tur genererat två miljarder dollar i intäkter, och enligt Carl Howe på Think Big Analytics ligger vinstmarginalen på Apple Watch kring 60 procent, skriver 9to5Mac.

"Girls" kan bli långfilm
Lena Dunham som är skaparen och huvudrollsinnehavaren i tv-serien Girls vill göra en långfilm baserad på konceptet. Men det kommer att dröja minst tio år. Det säger hon i en intervju med Variety.
– Jag fantiserar om att vi alla återförenas när vi är 40. Vi vill vänta tillräckligt länge så att det hinner hända något, säger hon.

Analys: Därför flyttar Stenbeck hem
En av gårdagens stora nyheter i Affärssverige var att Cristina Stenbeck flyttar till Sverige med sin familj. Flytten kan handlar om att Kinneviks framtid ligger i onlinesatsningar, skriver Per Lindvall på SvD Näringsliv i en analys.

"Cristina Stenbecks flytt till Sverige kan tolkas som ett bevis för att Sverige och Stockholm, (utgår från att familjen inte flyttar till Fagersta), har en väl utvecklad biotop både vad gäller spännande bolag och kompetens att bedöma vilka bolag som kan ta för sig i den digitala djungeln" skriver han bland annat.

Clarksons sista avsnitt visas
Top Gears programledare Jeremy Clarkson har fått sparken under uppmärksammade former, men det sista materialen som har var med och spelade in kommer inte att undgå tittarna.
– Jag vill verkligen inte undanhålla tillgängligt material från våra tittare. "Top gear" är ett program som jag älskar, säger BBC:s kanalchef Kim Shillinglaw till The Guardian.

Vilka som kommer att leda programmet till hösten är ännu inte klart.

Ekwall: "Det är förjävligt"
I söndags berättade fotbollsprofilen Johanna Garå i Resumés intervju att hon lämnar TV4. En starkt bidragande orsak är allt hat som hon har tvingats stå ut med i den publika rollen. Nu har hennes kollega Patrick Ekwall reagerat.
– I hennes fall är det minst lika tråkigt som i alla andras fall. Det kan sätta rätt så djupa spår hos en människa. Folk tycker både det ena och det andra och kvinnor är utsatta på ett speciellt sätt där det ofta är sexistiska påhopp. Det är för jävligt, säger han till Kvällsposten.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.