Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tre av fyra medarbetare tror på mörk framtid för Aftonbladet

Publicerad: 17 oktober 2011, 12:52

På torsdag kommer detaljerade besked om personalnedskärningarna och avgångsvederlagen på Aftonbladet. Samtidigt visar en ny medarbetarundersökning att 3 av 4 ser mörkt på Aftonbladets framtid. – De negativa svaren ska nog ses mot bakgrund av de oroliga tider som Aftonbladet tillsammans med resten av dagspressen går igenom just nu, säger Fredrik Lindén, informationschef på Aftonbladet, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetFredrik Lindén

På torsdag får Aftonbladets medarbetare besked om detaljer i nedbemanningen.

Förhandlingarna om sparpaketen på Schibstedägda Svenska Dagbladet och Aftonbladet pågår.

SvD vill minska bemanningen på redaktionen med 15 tjänster enligt ett nytt organisationsförslag, skriver Journalisten.

På torsdag får Aftonbladets medarbetare besked om organisationsförändringarna och avgångsvederlagen i detalj. Kvällstidningen ska skära bort 65-85 tjänster, varav 45-65 på redaktionen.

– Jag vill framhålla att organisationsförändringarna i det här skedet inte är färdigförhandlade. Men företagsledningen och fackklubbarna har kommit överens om att de kan presenteras, eftersom det också är medarbetarnas önskemål, säger Fredrik Lindén till Resume.se.

En färsk medarbetarundersökning på Aftonbladet visar bland annat att  2 av 3 inte tycker att ledningen har några klara mål för verksamheten. Och 3 av 4 tror inte att Aftonbladet har en positiv framtid.

– Det du hänvisar till är två negativa resultat ur en intern medarbetarundersökning som också innehåller många positiva delar. De negativa svaren ska nog ses mot bakgrund av de oroliga tider som Aftonbladet tillsammans med resten av dagspressen går igenom just nu.

I övrigt kommenterar vi inte interna undersökningar, säger Fredrik Lindén.

Hur hanterar ni den rådande situationen? 
–   I en sådan här stor, komplex och delvis svår situation försöker vi vara så tillgängliga för medarbetarna som möjligt. Vi har frågestunder, lägger ut information på intranätet, informerar via mejl och sms samt svarar på direkta frågor så långt det är möjligt. Vi vill kunna möta medarbetarna ofta och ge dem information, men vi har även att respektera de fackliga förhandlingarna, vilket är viktigt. Jag vet också att medarbetarna har förståelse för det.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetFredrik Lindén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.