Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tre Vänner byter vd – igen

Publicerad: 11 december 2007, 12:05

Resume.se kan avslöja att produktionsbolaget Tre Vänner har ny vd – igen. Jonas Fors tar över efter Maria Erfors som tillträdde i somras. – Jag slutar av privata skäl, säger Erfors.


Jonas Fors.

I somras lämnade Michael Hjorth vd-posten för att i stället bli kreativ chef på Tre Vänner. Den tidigare ekonomichefen Maria Erfors gick in som ny vd. Men nu avgår hon.

– Jag slutar av privata skäl, säger Maria Erfors, som kommer att finnas kvar fram till årsskiftet.

Ny vd blir Jonas Fors, som kom in som styrelseledamot i september. Han tillträdde på Tre Vänner den 19 november och har ett förflutet på företag som Pan Vision och Ema Telstar.

Han säger att det inte blir några större förändringar utan att bolaget ska fortsätta med det som finns i ”pipeline”.

Under hösten har bland annat Tre Vänners produktion ”Ett öga rött” haft premiär. ”Svensson Svensson” är i gång och Wallander-filmen ”Pyramiden” har nyss släppts. ”En spricka i kristallen” har premiär i SVT i kväll och nästa år börjar inspelningarna av Jens Lapidus succéroman Snabba cash.

– Det blir spännande att ta vidare det fantastiska jobb Maria gjort fram tills nu. Tre Vänner är ett spännande bolag, säger Jonas Fors.

Hur påverkas Tre Vänner av ständinga vd-byten?
– Generellt sett är det aldrig bra, men specifikt för Tre Vänner tror jag inte det har så stor betydelse. Maria var ju ekonomichef här innan hon blev vd, och jag tror inte att bytena påverkar bolaget så jättemycket, säger Jonas Fors.

Varför har ni inte kommunicerat vd-bytet än?
– Vi har inte hunnit, helt enkelt.

Tre Vänners står på tre "ben"  – reklam, film och tv.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.