Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tre Vänner sluter nytt tyskt avtal efter Läckberg-succén

Publicerad: 21 maj 2013, 07:43

Tre Vänners vd Jonas Fors.

Efter succén med Camilla Läckberg-produktionerna – nu sluter produktionsbolaget Tre Vänner ett nytt avtal med tyska ZDF Enterprises.


Ämnen i artikeln:

Tre Vänner

Svenska kriminalromaner och filmatiseringar är en het exportvara, inte minst till Tyskland. Tre Vänner, som producerar Läckberg- filmatiseringarna har ingått ett avtal med ZDF Enterprises.

Avtalet inkluderar utveckling av ”högkvalitativa tv-produktioner med skandinaviska talanger” och ZDF Enterprises kommer att sköta den internationella försäljningen.

Projekten uppges vara nästa steg efter  samproduktioner som Camilla Läckberg-serien  Fjällbackamorden och tv-filmerna om  Den Fördömde.

– Vi har de senaste åren arbetat tätt  med ZDF Enterprises. ZDF Enterprises har varit en viktig partner i  utvecklingen av svenska krimgenren och bidragit till dess  internationella succé. Teamet hos ZDF Enterprises har en unik känsla och  kunskap om vart TV-världen är på väg. Tillsammans har vi det  som krävs för att skapa högkvalitativa TV-produktioner för morgondagens  tittare, säger Jonas Fors, vd på Tre Vänner i ett pressmeddelande.

Tre Vänner är Sveriges största fristående produktionsbolag och grundades  1995 av manusförfattarna Michael Hjorth, Johan Kindblom och Tomas  Tivemark. Bolaget har bland annat gjort långfilmstrilogin  Snabba Cash och en rad filmatiseringar av bästsäljande romaner, men också tv-serier.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Tre Vänner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.