Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trendbrott: Platsannonsras

Publicerad: 12 juni 2012, 08:56

Platsannonserna har minskat med 9 procent på årsbasis från maj förra året. Den är den största årliga minskningen sedan januari 2010. Detta visar Monster Employment Index.


Ämnen i artikeln:

Monster

Redovisning och revision stod för den största minskningen för tredje månaden på raken.

Den generella minskningen ligger på nio procent. Det finns dock undantag:
-  Trots att platsannonserna i maj var färre än för ett år sedan finns  branscher där efterfrågan på arbetskraft fortfarande växer, bland annat  IT och marknadsföring, säger Carl Silverstolpe, managing director på Monster Scandinavia i en kommentar.

Samtliga regioner i Sverige minskar också, där Sydsverige med Öarna  står för den största minskningen – 14 procent, medan Västsverige endast  backar med en procent.

Carl Silverstolpe tycker ändå att svensk arbetsmarknad är relativt  stabil i förhållande till andra europeiska länder trots att man nu ser  en negativ utveckling på årsbasis.

Sammantaget minskade dock samtliga branscher på årsbasis. Den som  minskade minst var Administration och Organisation – minus 2 procent.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Monster

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.