Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trendbrott: Twitter-tillväxten minskar

Publicerad: 17 mars 2014, 10:35

Foto: Twitter.

Tillväxten för den sociala mikrobloggtjänsten Twitter avtar i alla grupper utom en – ungdomar. Det visar en studie från Intellecta Corporate. Men ungdomarna följer mest varandra, enligt studien.


Ämnen i artikeln:

Springtime-IntellectaHampus BrynolfWilliam Spetz

Twitter har dominerats av den så kallade Twitter-eliten under flera. Det vill säga politiker och mediefolk.

Nu  visar en rapport från Intellecta Corporate på ett trendbrott –  tillväxten har avtagit i så gott som alla grupper, vilket är en  utveckling som liknar den som har skett i USA.

– Det finns inte ett  Twitter, utan flera. Användandet ser helt olika ut mellan grupperna,  säger Intellectas strategichef Hampus Brynolf till DN.

Antalet aktiva  Twitter-användare har ökat med 13 procent sedan förra året, vilket kan  jämföras med 27 procent året innan och 86 procent år 2011-2012, enligt  DN.

Nu är det endast ungdomarna som står för en stor ökning.
–  Ungdomar har tidigare använt andra sociala medier för att kommunicera,  såsom Facebook. Nu lämnar fler den tjänsten och utforskar Twitter i  stället, säger Annakarin Nyberg till DN –  hon är Internetsforskare och  föreläsare till DN.

Ungdomarna ser också Twitter mer som en chatt och  följer mest sina egna vänner – förutom profiler inom ungdomskulturen  som Gina Dirawi, William Spetz och Ulrik Munther.

Även hos övriga  grupper blir det allt vanligare att man följer sina egna vänner, enligt  DN.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.