Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trio bildar ny byrågrupp

Publicerad: 20 april 2018, 07:03

WGP, Jajja Media Group & Bi Firm är tre mediebyråer med "performance" som den gemensam nämnaren. Nu bildar de en ny konstellation med namnet DGTL Group.


Web Guide Partner (WGP) erbjuder bland annat kompetens inom digital marknadsföring, sökmotoroptimering, sökordsannonsering och content. Även Jajja Media Group har ett liknande erbjudande, med sökordsoptimering i första rummet. Bi Firm startades så sent som 2016 och driver utvecklingsprojekt inom stordata och business intelligence – för till exempel helautomatisk annonsering i Facebooks kanaler.

Efter bildandet DGTL Group består byrågruppen av omkring 100 medarbetare med kompetens inom analys, sök, sociala medier, digital marknadsföring, content marketing, webbproduktion och film.

– Inom DGTL Group erbjuder vi ett komplett utbud av digitala och kreativa tjänster, med kunder som söker en partner med multidisciplinära färdigheter med fokus på resultat. Genom att kombinera djup data- och teknisk expertis, med exceptionella kreativa erfarenheter, kommer vi tillsammans inom DGTL Group att hjälpa till att bygga varumärken för den digitala eran, kommenterar Mattias Kellquist.

Johan Mossberg är nytillträdd VD på Web Guide Partner.
– Med kunskap från att bygga upp världens största pokeraffiliate, Pokerlistings.com hjälper vi nu kunder som IKEA, Bygg Hemmagruppen och Atlas Copco till digital framgång. Vi kommer att fortsätta som eget bolag, likt de andra bolagen inom DGTL Group samtidigt som vi får tillgång till en gemensam utvecklingsavdelning inom gruppen där man det investerats tungt i lösningar som gör att vi kan vara med och forma morgondagens marknadsföring tillsammans med våra kunder, säger han i en kommentar.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.