Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trond får sparken från TV4

Publicerad: 20 december 2007, 14:12

Trond Sefastsson, undersökande journalist på programmet Kalla Fakta, kommer inte komma tillbaka till TV4. Det uppger vd Jan Scherman i en intervju med TV4:s tittarombudsman Janne Andersson, som publicerats på kanalens intranät.


Bakgrunden är misstankarna mot att Trond Sefastsson tagit emot pengar för att göra Kalla Fakta-program.

– Vad gäller Trond finns inga förutsättningar för honom att komma tillbaka, och därför kommer han inte att återvända till TV4. Och det är vi överens om, säger Jan Scherman i intervjun.

Enligt Resume.se:s källa skaTrond Sefastsson ha uppgivit att han köpts ut av kanalen med ett avgångsvederlag.

Scherman kommenterar också hur Sefastsson-affären påverkat TV4:s rykte:
– När affärerna var som mest intensiva är jag övertygad om att TV4 påverkades negativt. Regelbundna analyser vi gör visar att förtroendet för TV4 nu ligger fast på mycket hög nivå. I övrigt har vi gått igenom varje fall och vidtagit en rad åtgärder som att se över alla medarbetares sidouppdrag. Jag vill samtidigt betona att ingen är dömd för något. Och för att man döms i media så betyder inte det att man är skyldig, säger Jan Scherman.

Resume.se söker Jan Scherman och Trond Sefastsson för en kommentar.

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.