Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trond: TV4 betalar svarta pengar

Publicerad: 14 april 2008, 07:35

TV4 betalar regelmässigt svarta pengar. Det hävdar Trond Sefastsson: – Om vi behöver betala 4 000 svart för att komma in och filma på en brottsplats har varken jag eller mina chefer på TV4 problem med det. TV4:s programdirektör Göra Ellung dementerar att så sker.


Trond Sefastsson. Foto: Aftonbladet Bild.

Trond Sefastsson gjorde vid Grävande journalisters seminarium i går sitt första offentliga framträdande sedan ”Trondaffären” briserade i slutet av augusti. Han medgav att han utnyttjade sina dubbla roller som jurist och journalist för att nå framgång inom respektive område. Han försvarade sig med att allt skett helt öppet.

Men han gick också till hårt angrepp på sin uppdragsgivare under 17 år, TV4, som han klassade som sin motståndare. Bland annat beskyllde han TV4 för att betala ut svarta ersättningar:

– TV4 betalar svarta pengar. Alla håller på så. Det finns en mängd olika arbetsmetoder och jag exkluderar ingen. Om vi behöver betala 4 000 svart för att komma in och filma på en brottsplats har varken jag eller mina chefer på TV4 problem med det.

Men programdirektör Göran Ellung, under många år nära medarbetare och chef för Trond Sefastsson, slår tillbaka:

– Det där får stå helt för honom. Och det kanske ska bedömas utifrån den pressade situation han befinner sig i. Men under den tid jag varit operativt ansvarig har det aldrig hänt att vi betalat svart.

– Om vi behöver hyra en lokal för att filma betalar vi givetvis för det, men då ska det finnas kvitto. TV4 betalar inga svarta löner, såvitt jag vet.

– Däremot framkommer det i utredningen om Trond att han betalat bland annat anställda på TV4 svart för att jobba åt honom en helg. Det har vi påtalat för de berörda.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.