Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trots blåsväder – Googles resultat rusar

Publicerad: 24 april 2018, 05:38

Foto: Mostphotos

Inga moln på himlen för Googles annonsförsäljning, Guldtuben-galan kritiseras och Apples köp av Shazam under lupp. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

AlphabetSpoonYoutubeGoogleGuldtuben

FT

Fredrik Thambert


Trots blåsväder – Googles resultat rusar
Den senaste tiden har Google och dess videoplattform Youtube legat i skottgluggen för kritik, både här i Sverige och internationellt. Men annonsörerna sviker inte för det – tvärtom. Googles ägarbolag Alphabet redovisar nämligen en vinst som ökade med 73 procent till 9,4 miljarder dollar under första kvartalet. Omsättningen steg till 31,2 miljarder dollar, jämfört med 24,8 miljarder dollar förra året. 85 procent av Alphabets intäkter kommer från annonsförsäljningen som ökar kraftigt. Antalet betalda klick ökade också med 55 procent under kvartalet, skriver DI Digital.


Kritik mot Guldtuben
I går presenterades de nominerade i influencergalan Guldtuben. Kort därefter gick ett antal profiler med Joakim "Jockiboi" Lundell och protesterade under hashtagen #Riggtuben, rapporterar Breakit. De anser att arrangörerna Splay och United Influencers profiler premieras framför andra.
"Ben Mitkus och jag kommer försöka ordna en gratisgala åt er där vi och 100-tals andra kreatörer som vägrar ta denna korruption finns och kan träffa er och uppträda och så vidare", skriver Joakim Lundell på sin Instagram story.
Jurymedlemmen Emanuel Karlsten har svarat på kritiken i ett blogginlägg.

Spoon köper Londonbyrå
Bonnierägda Spoon köper den brittiska contentbyrån Southerly med tio anställda.
– Att etablera Spoon i Storbritannien har stått på önskelistan länge, men det var först när vi träffade Southerly som vi hittade en "perfect match", säger Spoons vd Anders Ribba i ett pressmeddelande.

Southerly grundades 2009 av Shelley Hoppe och Karen Brennan.
– Vi insåg redan vid vårt första möte med Spoon att vi delade filosofi kring hur vi kan skapa bästa möjliga lösningar för våra uppdragsgivare. Vi är väldigt glada över att nu bli en del av Spoon och det känns som ett naturligt och spännande nästa steg för oss, kommenterar Southerlys vd Shelley Hoppe.

EU granskar Apples köp av Shazam
EU-kommissionen inleder en fördjupad granskning av Apples köp av musikigenkänningsappen Shazam. De oroas över att Apple skulle få tillgång till konkurrenters kundinformation genom appen, rapporterar TT. En av de stora förlorarna om köpet skulle gå igenom är svenska Spotify, skriver The Verge.

En gripen för journalistmord
En man är gripen misstänkt för att ha mördat journalisten Javier Valdez i Mexiko i maj förra året. Det skriver inrikesministern Alfonso NavarreteTwitter. Javier Valdez rapporterade om droghandel och organiserad brottslighet i Culiacán, huvudstad i delstaten Sinaloa.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev