Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Trött på att bli ledsen och arg"

Publicerad: 20 januari 2011, 11:06

Marcus Birro, flitig twittrare, lägger nu ned sin närvaro på mikrobloggen. Anledning: Han är trött på att känna sig ledsen och arg. – Det blir personligt så jävla fort och det är folk som hatar, säger han.


Ämnen i artikeln:

TwitterMarcus BirroMagnus Betnér

Marcus Birro. Foto: Expressen.

Författaren och krönikören Marcus Birro har fram tills idag haft en hög närvaro på Twitter. Men nu är han trött på att bli personligt påhoppad av andra.

– Det blir personligt så jävla fort och det är folk som hatar. Jag är trött på att bli ledsen och arg, så då skiter jag i det, säger Marcus Birro.

Det är bland annat komikern Magnus Betnér som Marcus Birro vänder sig emot. Under gårdagen pågick en hätsk debatt om Birros senaste krönika i Expressen.

Betnér skrev bland annat:

"Alltså, jag får verkligen ont i kroppen av att läsa @marcusbirro:s texter. Finns det en större idiot som skriver någonstans?"

Men enligt Marcus Birro handlar det inte om själva kritiken.

– Det handlar inte om kritik mot texter eller läsarna rasar och så vidare, säger han och fortsätter:

– Han kör sin grej hur mycket han hatar, att jag skulle dö i en flygolycka och sådana saker. Min familj läser det här. Ska jag behöva sitta och förklara för dem varför folk skriver så?

Marcus Birro tycker inte det är fel att visa sig ledsen och arg. Snarare tvärt om.

– Varje gång man döljer att man blir ledsen när någon säger att man borde dö tycker folk att man gör något bra. Men skriver man att man blir ledsen blir man påhoppad direkt.

– Det är aldrig någon som ställer hatarna till svars. De gör en karriär på att hata andra människor.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.