Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trubbel för Sydsvenskan

Publicerad: 27 februari 2012, 12:59

Sydsvenskans vd Lars Dahmén är besviken över att man inte har lyckats hålla tidpunkten för lansringen av den nya tekniska plattformen.

Foto: Pressbild.

Sydsvenskans övergång till webbpubliceringssystemet Episerver går trögt. Tidningen har fått skjuta upp starten två gånger och för närvarande finns inget startdatum. Sydsvenskans vd, Lars Dahmén, är besviken: – Det är jättetråkigt att vi inte har lyckats hålla tidpunkten, men så är det ofta med IT-projekt, säger han.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskanBink

Expressen, Dagens Industri, Dagens Nyheter och inte minst Resumé har  alla gjort det. Det vill säga gått över till webbpubliceringssystemet  Episerver.

Sydsvenskan ska också flytta över hela sin tekniska plattform till just Episerver. Men det går trögt.

Starten  skulle egentligen ha skett för en vecka sedan, men på grund av tekniska  problem har den inte bara blivit uppskjuten en utan två gånger:
–  För oss är det ändå viktigare att vi är säkra på att det fungerar fullt  ut när vi väl går över, men det är naturligtvis tråkigt att vi måste  skjuta upp lanseringar. Ett sådant exempel gäller vår nya mobilsajt,  säger Lars Dahmén, vd för Sydsvenskan.

Sydsvenskan valde först att  skjuta upp starten 24 timmar, men efter att timmarna passerat visade  det sig att man inte kunde komma igång med den nya plattformen. I nuläget har man inget utsatt startdatum.

Hur ser du på Bonnier Digitals insatser (före detta Bink)?
–  Bink har skött vår riksannonsförsäljning jättebra sedan de  tog över den från och med årsskiftet, men sedan är det naturligtvis  jättetråkigt att Bonniers Digitals teknikflytt inte har fungerat, säger Lars Dahmén.

Men är du missnöjd med Bonner Digitals insatser inom just det området?
–  Jag tycker naturligtvis inte att det är bra att man inte har lyckats  flytta över tekniken, men vi kan inte lansera något halvfärdigt. Det  måste fungera redan från start och jag om någon vet att it-projekt kan  dra ut på tiden, säger Lars Dahmén.

Han har ett tidigare förflutet  som vd på förlaget International Data Group, IDG, tillika chefredaktör  för förlagets flaggskepp Computer Sweden.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskanBink

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.