Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trump attackerar medierna i ny kampanjfilm

Publicerad: 14 augusti 2017, 06:20

Bilder ur kampanjfilmen

Foto: Kampanjfilm

Donald Trump kallar medierna för fienden, Katerina Janouch kan mista Viking Line-uppdrag och journalisten Kim Wall misstänks ha dödats. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Flow NetworkMorgonsvepetDonald Trump

Donald Trump har genom hela sin presidentvalskampanj och tiden som president haft ett ont öga till medierna.

Nu släpper USA:s president en ny kampanjfilm där han kallar medierna och motståndarna Demokraterna för hans fiender. I filmen figurerar flera nyhetsankare och politiska kommentatorer och Trump anklagar medierna för att ”stå i vägen” för hans jobb. Samtidigt pekar han på hans framgångar med att skapa fler jobb och militären.

Kampanjen har föga förvånande fått en hel del kritik i sociala medier, skriver flera amerikanska medier, däribland Time.

Katerina Janouch kan mista Viking Line-uppdrag
Författaren och skribenten Katerina Janouch kan förlora sitt uppdrag i Viking Lines expertgrupp för att motverka sexuella trakasserier. Anledningen är den tweet hon publicerade i helgen med riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) med texten ”Trappan är mer effektiv än Tinder”, och visar henne sittandes på Medborgarhusets trappa med bara ben. Janouch tog senare bort bilden.
Katerina Janouch gick med i expertgruppen i februari 2017, tillsammans med debattören Ann Heberlein.

Journalisten Kim Wall misstänks ha dödats
Ubåtshaveriet och försvinnandet av frilansjournalisten Kim Wall har varit helgens stora nyhet. Ubåtsbyggaren Peter Madsen misstänks ha bragt henne om livet. Men berättelsen om vad som hände på Öresund har ändrats och ingen kropp har återfunnits efter att ubåten bärgats. Följetongen fortsätter under dagen.

Kim Wall har arbetat för tidningarna New York Times och The Guardian. Hon har även arbetat för The Pulitzer Center.

Värderingen sjunker i Flow Network
Flow Network, som fungerar som en videoplattform för lokaltidningar, har tagit in 50 miljoner kronor i riskkapital sedan starten 2014. Men streamingtjänsten fungerar inte som planerat och värdet har från 33 miljoner kronor till 10,2 miljoner. Enligt Breakit har Flow sedan starten 2014 gjort förluster på 52 miljoner kronor och en nyemission gjordes så sent som i år för att rädda det från konkurs. Flow Network ägs av finansmannen Harald Mix och mediekoncernen NTM.

SVT sände kontroversiell Putin-dokumentär
SVT sände i helgen ett fyra timmar långt intervjuprogram som den amerikanske regissören Oliver Stone gjort med Ryssland president Vladimir Putin. Programmet har beskrivits som ett idolporträtt och Oliver Stones frågor har ifrågasatts. Utrikesreporter Bert Sundström skriver i en analys: ”Putin-intervjun är bitvis plågsamt pinsam”. Axel Arnö, projektledare på SVT Dokumentär försvarar sändningen: ”Det finns ett allmänintresse i det. Vi ramar in dokumentären med en problematiserande introduktion”, säger han till SVT Nyheter.

Storförlust för Bookbeat
Bonniers hårdsatsande bokapp gjorde i fjol en förlust på 61 miljoner kronor, skriver Di Digital. Omsättningen landade på 24,3 miljoner. Vd Niclas Sandin menar att det verkliga resultatet snarare är hälften, då stora inköp gjorts från andra bolag i koncernen. Enligt honom har Bookbeat en marknadsandel på ljud- och e-boksmarknaden om 20 procent.

Snap-grundarna behåller aktierna
Idag har Snapchats anställda möjlighet att sälja sina aktier för första gången sedan börsnoteringen för fem månader sedan. Och kanske är det en del som tar chansen. Aktien har nämligen sjunkit rejält. Men Snapchats grundare Evan Spiegel och Bobby Murphy kommer inte sälja sina aktier, meddelade de i samband med att Snapchat släppte sin kvartalsrapport. Snaps uttalande är viktigt, men inte förvånande, skriver Recode.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.