Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trump fortsätter sprida negativ bild av Sverige

Publicerad: 16 mars 2017, 07:37

Donald Trump i den nya intervjun med Fox News.

President Donald Trump upprepar "what happened in Sweden" i intervju med Fox News, studenterna vid Miami Ad School kampanjar kring den hetaste politiska frågan i USA och snart gör Netflix innehåll för mobilen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Fox NewsFlyktingarStampenNetflixDonald TrumpSverigebilden

Trump pratar om "vad som hänt i Sverige" - igen
I en intervju med Fox News Tucker Carlson antyder USA:s president Donald Trump återigen att den muslimska invandringen bidragit till en orolig situation i USA.

– Många muslimer älskar vårt land, det gör de verkligen. Men det är en svår process.

– Om man tittar på vad som hänt i Tyskland, vad som hänt i Sverige, vad som hänt i Bryssel – se på Bryssel – så har det varit en väldigt svår process, sa presidenten i intervjun.

Uppmärksammar produkter gjorda av flyktingar i ny kampanj
Med debatten kring Donald Trumps inreseförbud har två studenter från Miami Ad School kommit på ett sätt att visa hur flyktingar bidragit till det amerikanska vardagslivet. Kien Quan och Jillian Young har gått omkring i New Yorks affärer och satt fast klistermärken med texten "Made by Refugee" på produkter skapade av migranter såsom Bob Marley, Freddy Mercury och Anne Frank. Böcker, mat, bilar och skivor har alla fått märkning och vem som helst kan bidra genom att ladda ner och skriva ut klistermärkena från kampanjens Facebookssida. Det rapporterar AdAge.

Ryska spioner anklagas ligga bakom hacket mot Yahoo 2014
Det amerikanska utrikesdepartementet bekräftar tidigare rapporter och anklagar två ryska spioner för att ligga bakom hackningsskandalen som drabbade en halv miljard Yahoo-användare 2014. Det rapporterar Techcrunch.

Kända kvinnors privata bilder stulna av hackare
Skådespelarna Emma Watson och Amanda Seyfried är två av de känna kvinnor som har fått sina privata bilder stulna av hackare. Bilderna har publicerats online, rapporterar BBC.
– Det är inte nakenbilder. Advokater har kontaktats och vi kommer inte kommentera vidare, säger Watsons presstalesperson till BBC.

Emma Watson har tidigare hotats med en nakenbildsläcka efter att hon hållit tal om jämställdhet som FN-ambassadör för kvinnor 2014, samma år som en stor nackenläcka med flera kändisar inblandade skakade nätet.

Snart kan Netflix skapa innehåll för mobilen
Netflix produktchef Neil Hunt uppger att streamingjätten kan komma att skapa specialanpassade versioner av sitt egenproducerade material som passar bättre för mobila enheter. Planen är att bland annat att kunna erbjuda extremt detaljerade scener vara svåra att uppfatta på en liten skärm. Det skriver The Verge.

David Camerons tidigare rådgivare får show på Fox News
Steve Hilton, var topprådgivare åt Storbritanniens förre premiärminister David Cameron och är också förlagan till spin doctorn som går omkring i strumplästen i satiren "The thick of it". Nu får han ett eget tv-program i Rupert Murdochs tv-kanal Fox News. I "The Next Nevolution with Steve Hilton", kommer man att ta upp hur populism vinner mark på både sidor av Atlanten. Steve Hilton lämnade Cameron efter en konflikt kring Brexit-omröstningen. Det rapporterar The Guardian.

Labour-politiker om sociala medier-jättarna: "kommersiell prostitution"
I en känslosam debatt i det brittiska parlamentets utskott för inrikesfrågor sa Labours David Winnick att sociala media jättar som Facebook, Google och Twitter "är en form av kommersiell prostitution" och tillade att han "skulle vara fylld av skam om han tjänade pengar på samma sätt som de gör". Yvette Cooper, ordförande för utskottet, sade: "När ni har så bra relation med era annonsörer genom att rikta innehåll till användarna och göra en massa andra sofistikerade saker på er plattform är det klart att ni kan göra mer för att motverka hatet". Det rapporterar Campaign.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.