Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trump kallade tv-ankare bimbo – nu kräver Fox News en ursäkt

Publicerad: 26 augusti 2015, 06:40

Donald Trump i blåsväder igen.

Foto: Colourbox

Miljardären Donald Trump i blåsväder igen, kinesiskspråkiga medier tar inte upp börsraset och Expressens ledarskribent menar att SVT är blinda för sin vänstervridning. Det är några av nyheterna i dagens Morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Apple WatchFacebookFox NewsSVTMorgonsvepetExpressenDonald Trump

Först kallade Donald Trump tv-ankaret Megyn Kelly för fet gris. Nu går han till ny attack mot Fox-journalisten via Twitter.

Donald Trump vill bli republikanernas presidentkandidat och har snabbt hamnat i blåsväder. I den första tv-sända debatten mellan de republikanska kandidaterna gjorde han nedsättande uttalanden mot Fox Megyn Kelly.

Attackerna togs upp igen under måndagen, då Trump skickade vidare ett Twitterinlägg från en av sina anhängare där journalisten kallades för  ”bimbo”.

Efter uttalandet på Twitter har Fox News fått nog och kräver en ursäkt från miljardären. Det är Fox News styrelseordförande Roger Ailes som vill ha en ursäkt från Trump, skriver nyhetsbyrån AFP.

”Donald Trumps överraskande och provocerande attack på Megyn Kelly är oacceptabelt”, säger Alies.

Inte ett ord om börsraset i kinesiskspråkiga medier

I världens tidningar har börsraset varit toppnyheter under veckan. Men i kinesiskspråkiga medier har det varit tyst, skriver New York Times.

Det var Kina som utlöste börsraset i måndags. Den stora dagstidningen People’s Daily, som ägs av Kinas kommunistiska parti, hade en förstasida igår där börskrisen inte nämndes med ett enda ord. Börsen nämndes inte heller på någon av tidningens 24 sidor. Den statliga nyhetsbyrån Xinhua har inte heller skrivit om börsraset. Tystnaden fortsätter på onsdagen.

”En nyhet som är sprängstoff för Kina”, säger David Bandurski, redaktör för China Media Project.

Däremot har engelskspråkiga medier såsom China Daily och Shanghai Daily skrivit en hel del om börsen.

Expressens ledarskribent: Kampen mot vänstervridningen inom public service fortsätter

Kampen mot vänstervridningen inom public service fortsätter skriver Expressens ledarskribent Naomi Abramowicz och menar att SVT blir blinda för sin politiska läggning.

Hon tar som exempel när medarbetaren Assia Dahir sökte antirasister på Facebook till ett program på kanalen och då ville ha ”en person som tycker att enbart med dialog så kommer man ingenstans”. Hon avslutade inlägget med ”Kampen fortsätter”, ett uttryck som SVT inte ställer sig bakom.

”En anställd vid det statliga tv-bolaget manar alltså till marxistisk kamp och får den mildaste av tillsägelser. Trots att opartiskhet är ett ledord för SVT, och grundläggande för allmänhetens förtroende för public service”, skriverNaomi Abramowicz.

Hon fortsätter:

”Trots att public service förpackas som saklig och opartisk finns en uppenbar tolerans för vänsteråsikter. Att vara vänster är att tillhöra mittfåran. Den lutningen märktes inte minst då SVT:s ungdomssajt Edit lanserades i april.”

Apple Watch – en hit enligt USA:s största elektronikbutikskedja

Efterfrågan på Apples nya klocka Apple Watch är skyhög. Det säger elektronikkedjan Best Buy, som är den största i USA.

Till en början hade Best Buy tänkt att sälja Apple Watch i 300 av sina butiker fram till jul. Men på grund av den stora efterfrågan kommer de från september månad att sälja klockan i samtliga 1050 butiker i landet.

– Efterfrågan har varit så stark både i butikerna och online, säger Best Buys vd Hubert Joly till Wall Streets analytiker.

Apple har ännu inte avslöjat några försäljningssiffror för Apple Watch.

Facebook rullar ut donationafunktion

Facebook släpper snart en donationsfunktion för ideella organisationer.

En donationsknapp har varit tillgängliga för utvalda organisationer, såsom Unicef och Röda Korset sedan 2013. Nu blir den snart tillgänglig för alla organisationer.

Användare som trycker på donationsknappen blir skickade till organisationers officiella webbsida, där donationen genomförs.

”Vi är inspirerade av hur mycket gott det kommer ut av sådana här satsningar”, säger en talesperson för Facebook till Mashable.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.