Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trump och Clintons första debatt – här är nattens mediesnackisar

Publicerad: 27 september 2016, 06:28

Donald Trump och Hillary Clinton gjorde upp i natt.

Foto: Wikimedia Commons

Sexism, lögner, hämnd och snörvlande. Resumé ger er en sammanfattning av nattens debatt. Det och mycket mer i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterHillary ClintonStampenDonald Trump

Många experter och siffror från opinionsinstitut vittnar om att Hillary Clinton vann den första direktsända tv-duellen mellan de två presidentkandidaterna. En debatt som saknade frågor om islamistisk terrorism och en mur längs den mexikanska gränsen. Många medier uppmärksammade att Donald Trump avbröt Hillary Clinton nära 70 gånger under sändningen. Resumé bjuder här på några mediala godbitar från natten.

Hillary Clintons hemsida blev lögndetektor
Under debatten replikerade Hillary Clinton många av Donald Trumps uttalanden med emfas. Men det stannar inte där. Under måndagskvällen blev hennes hemsida en lögndetektor som kollade av motståndarens faktapåståenden i realtid. I debatten uppmanade Hillary Clinton tittarna att gå in och följa faktagranskarnen. Det skriver Mashable.

Fox ankare anklagas för sexism
Brit Hume på Fox News fick stort genomslag på Twitter efter debatten, av fel anledning. Det var när debatten skulle summeras som många reagerade. Han nämnde att Donald Trump verkade irriterad och obekväm, men det var hur han bemötte Hillary Clinton som fick Twitter att rasa. "Jag tycker hon mestadels såg sammansatt, prudentlig, inte nödvändigtvis vacker ut" Många ansåg att Brit Humes kommentar var sexistisk, opassande för kontexten och inte minst irrelevant. Rapporterar Mashable.

... och Trump fick sota för sina uttalanden
Donald Trump har kommit med flera dråpliga uttalanden mot kvinnor under presidentvalskampanjen. Han har bland annat sagt att Hillary Clinton "varken har utseendet eller uthålligheten för att bli president". Hans grodor och kvinnosyn har plockats upp av Hillary Clintons kampanjstab och till och med använts i reklamfilmerna. Under nattens debatt fick den republikanske presidentkandidaten stå till svars för många av sina dräpande sägningar. Bland annat varför han har kallat komikern Rosie O´Donell för "gris". När Donald Trump konfronterades av utfrågaren Lester Holt kring sina kommentarer om Hillary Clintons fysiska attribut stod han fast vid att hon inte hade det utseende som krävdes för att bli president. Det skriver Huffington Post.

Sociala medier gick bananas över Trumps snörvlande
Sniff, sniff... Hördes det från Donald Trumps podie under debatten. Howard Demokraten Howard Dean undrade om presidentkandidaten laddat upp med en lina kokain.

— Howard Dean (@GovHowardDean) 27 september 2016Notice Trump sniffing all the time. Coke user?

Andra nöjde sig med att raljera  över Donald Trumps läten.

— Kaseydrum (@Kaseydrum) 27 september 2016I*sniff* have*sniff*tremendous*sniff*amounts*sniff*of*sniff*money#Trump at #debates

....Trump –stöd skrämmer bort utvecklare
Sedan det avslöjats att VR-jätten Oculus grundare Palmer Luckey i hemlighet har sponsrat nättroll som vill se Donald Trump som USA:s nästa president väljer flera utvecklare nu att bojkotta plattformen. Tomorrow Labs, Scruta Games, Lokoromi och Polytron är några av dem som kommunicerat att de tar avstånd från Oculus och att man i vissa fall inte tänker slutföra pågående spelprojekt för den Facebook-ägda plattformen. Det rapporterar qz.com.

Så mycket kostar Stampens rekonstruktion staten
Under två sommarmånader betalade staten ut 200 miljoner kronor i löner till den ekonomiskt blödande mediekoncernen Stampen. Genom att skuldnedskrivningar gick igenom under måndagen slopar Skatteverket också tre fjärdedelar av Stampens skatteskuld - 375 miljoner. Det innebär att rekonstruktionen hittills kostat staten sammanlagt 575 miljoner kronor, rapporterar Expressen/GT.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.