Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trumps chefsstrateg: Blir en daglig kamp mot medierna

Publicerad: 24 februari 2017, 06:44

Steve Bannon

Foto: Wikimedia Commons

Steve Bannon fortsätter sitt krig mot medierna, SD kritiseras för debattartikel och Facebook rullar ut nya funkationer. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookSverigedemokraternaDonald TrumpSverigebilden

Trumps chefsstrateg: Blir en daglig kamp mot medierna
Donald Trumps chefsstrateg Steve Bannon gjorde sitt första offentliga framtädande igår sedan den nye presidenten installerades i Vita huset. Han intervjuades på scen tillsammans med stabschefen Reince Priebus på en årlig konferens där konservativa från hela landet samlas. Bannon upprepade sitt tema från tidigare att medierna utgör oppositionen.
– De (medierna) kommer att fortsätta bråka. De kommer inte ge er ert land tillbaka frivilligt, säger han i ett klipp hos Washington Post.
– Varje dag, varje dag kommer att bli en kamp.

Facebook börjar med mid-rolls...
Än så länge har Facebook kört annonsfritt kring videos. Men nyligen aviserades att de ska börja med reklam innan klipp (så kallade pre-rolls). Nu meddelar Facebook att det även kommer bli aktuellt med reklamavbrott mitt i videos (mid-rolls). Uppsidan är att publicister då kan tjäna mer pengar på sitt rörliga innehåll, skriver Recode.

...och flaggor på profilbilder
Faceboook har i flera länder pushat för att användarna kan lägga till flaggor intill sina profilbilder, som indikerar vilket land man kommer i från. Men frågan är hur initiativet går ihop med Mark Zuckerbergs vision om att vi ska "förenas, inte bara som städer och nationer, utan också som ett globalt community" noterar Techcrunch.

SvD: Flera fel i SD:s debattartikel...
Jimmie Åkessons och Mattias Karlssons (SD) debattartikel i Wall Street Journal rönte stor uppmärksamhet under gårdagen. Partiföreträdarna gav Trump rätt om Sverige och målade upp en dyster bild av vårt flyktingmottagande och brottslighet kopplad till den. Svenska Dagbladet har tittat närmare på tre av påsåendena i artikeln i debattartikeln och kommit fram till att SD inte varit sanningsenliga. Bland annat att "det fanns risk för att hundratals civila skulle dö" i den misslyckade terrorattacken 2010.

...Regeringen: SD skadar Sverige medvetet
Sverigedemokraternas debattartikel fick även regeringen att ryta till under gårdagen. De ska nu anlägga moteld genom att ge så många intervjuer som möjligt med utländska medier och skriva en egen debattartikel i Wall Street Journal de närmsta dagarna, rapporterar TT.
– Vi har kommit till en punkt där Sverigedemokraterna medvetet skadar Sverige genom att ljuga om oss i internationell media, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till nyhetsbyrån.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.