Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Trumps krav för att godkänna 700-miljardersaffären: Sälj CNN

Publicerad: 9 november 2017, 07:14

Uppgifter gör gällande att Donald Trumps administration kräver att CNN säljs för att AT&T:s köp av Time Warner ska gå igenom, Cissi Wallin och Lulu Carter startar sajt för att hjälpa utsatta kvinnor och SR:s självkritik. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Lulu CarterAT&TTime WarnerCNNCissi WallinSnapchatDonald TrumpSveriges Radio

Donald Trump: Sälj CNN
Mediebolaget Time Warners nyhetskanal CNN måste säljas för att telekomjätten AT&T:s köp av Time Warner ska få grönt ljus av USA:s justitiedepartement, det uppger flera källor till Financial Times.
USA:s president Donald Trump är kritisk till både till AT&T:s köp av Time Warner och CNN. President Donald Trump ser CNN som en tydlig nemesis och har länge varit kritisk mot sammanslagningen. Under presidentvalkampanjen 2016 utbrast han att "affärer som denna förstör demokratin".
– Det handlar bara om CNN, säger en källa till FT.

AT&T uppger att affären på hisnande 85,4 miljarder dollar (vilket motsvarar omkring 716 miljarder kronor) som planerades bli klar under 2017, nu inte har något tydligt slutdatum. AT&T lär inte ge efter för Trumpadministrationens krav i första taget. Enligt källor till sajten Bloomberg News förbereder bolaget sitt juristteam för en rättegång för att slippa kravet på att sälja nyhetskanalen CNN.

Cissi Wallin och Lulu Carter startar sajt för att hjälpa utsatta kvinnor efter #metoo
Cissi Wallin och Lulu Carters anklagelser mot Fredrik Virtanen och Martin Timell har fått konsekvenser för två mediemän.  Aftonbladets Fredrik Virtanen har tagit timeout och kommer inte komma tillbaka till tidningens ledarsida efter anklagelserna om våldtäkt. För drygt två veckor sedan bröt TV4 allt samarbete med Martin Timell. Inom kort lanserar Lulu Carter och Cissi Wallin en sajt ihop för att hjälpa utsatta kvinnor, det framgick när duon gästade ”Malou efter tio” i TV4. På sajten kommer besökare bland annat ges information om hur en anmälan går till och vilka rättigheter man har.

– Vi har startat en sajt som heter "Min upprättelse", som är helt partipolitiskt och religiöst obunden. Vi kommer hjälpa några av de organisationer som finns och jobbar med det här dagligen i Sverige, säger Cissi Wallin i programmet.

SR:s självkritik efter anklagelserna mot profilen
Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl säger att ledningen inte tidigare känt till anklagelserna mot den kvinnliga profil som anklagas för att ha sextrakasserat medarbetare. Chefen säger att han underrättades för en månad sedan och därefter inledde en utredning.

– Den bild som nu ges i medierna är förfärlig, så är det. Det har hänt saker som inte ska hända och det finns uppgifter som borde kommit upp på bordet mycket tidigare, säger han till DN.

Utredningen mot den anklagade profilen väntas bli klar senast på fredag.

Prisrus för Snapchats programmatiska annonser
Snapchats annonspriser har tagit skruv sedan bolaget började sälja annonser programmatiskt. CPM för Snapchat som säljs i öppna auktioner går på mellan 3 och 8 dollar, enligt tre annonsköpare som Digiday pratat med. Prisnivån motsvarar Facebooks, som har väsentligt större volymer än konkurrenten. Snapchat rapporterade 178 miljoner dagliga aktiva användare under tredje kvartalet 2017. Under tiden hävdar Facebook att ha 1,4 miljarder dagliga aktiva användare.

Anmälningsvåg kring sexuella trakasserier på BBC
Enligt The Guardian har det kommit in 25 anmälningar kring sexuella trakasserier på BBC hittills i år. Anklagelserna kommer efter Harvey Weinstein-skandalen som ledde till att cheferna uppmanade de anställda att anmäla olämpligt beteende. Anklagelserna är under utredning.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.