Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TT flyttar redaktion till Australien

Publicerad: 21 maj 2015, 07:19

TT.

UPPDATERAD TT Nyhetsbyrån gör som sina nordiska grannbyråer – och flyttar nattredaktionen till Sydney. Det rör sig om fyra tjänster i Australien. Anledningen är att flytten blir mer kostnadseffektiv.

Ämnen i artikeln:

TT NyhetsbyrånMats Johansson

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Den norska nyhetsbyrån NTB har sedan i höstas tagit beslut om att flytta nattredaktionen till Sydney i september 2015 och de danska och finska nyhetsbyråerna har redan folk på plats.

Anledningen till flyttarna har varit tidsskillnaden – det är åtta timmars tidsskillnad mellan Sverige och Australien.

När TT Nyhetsbyrån nu gör samma sak kan de ha tre reportrar jobbandes dagtid, men under svensk natt, till samma kostnad som de två som hittills jobbat på redaktionen i Stockholm.

– Det är fyra stycken som jobbar natt i dag och alla TT-anställda kommer att erbjudas tjänsterna i Australien. Vill de inte flytta dit kommer de att erbjudas andra tjänster inom TT, säger Mats Johansson, redaktionschef på TT Nyhetsbyrån.

Är det inte ett problem att sitta så långt ifrån Sverige?

– Jo, det är klart. Men vi får prioritera tät kontakt och möten via Skype. Att få dem att känna sig delaktiga i nyhetslivet.

Medarbetarna kommer att sitta i den australiska nyhetsbyrån ANP:s lokaler. Mats Johansson hoppas att den nya redaktionen kan vara på plats vid årsskiftet.

– Det här är ett stort beslut, men nu är tiden mogen för det.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev